De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 23 november 2017

VGN: Vragenlijst LVB in het Vizier

Vragenlijst LVB in het Vizier
Met het project 'LVB in het Vizier' (onderdeel van Gewoon Bijzonder) hebben we als doel dat mensen met LVB en problematisch middelengebruik en/of vermoedens van een stoornis in het gebruik van middelen meer in het vizier komen. We halen kennis op uit de praktijk, bundelen deze en maken de informatie beschikbaar voor ├ílle zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg die met deze doelgroep werken.
Lees verder

Boek over praktijkervaringen met brand in de zorg gepresenteerd
Leren van de praktijk is een waardevolle manier om tot nieuwe inzichten te komen als het gaat om brandveiligheid. Brandonderzoeker Joost Ebus presenteerde op 7 november een boek met 21 casussen over brand in de langdurige zorg, dat in samenwerking met De Zorg Brandveilig is ontwikkeld.
Lees verder

Handreiking verantwoordelijkheidsverdeling bij samenwerking in de gehandicaptenzorg
In de gehandicaptenzorg wordt veelal levenslang en levensbreed zorg en ondersteuning geboden. Bovendien is de zorg en ondersteuning vaak complex. Dat vraagt de inzet van veel verschillende zorgprofessionals, zowel binnen als buiten de eigen organisatie, en andere betrokkenen, zoals verwanten en vrijwilligers.
Lees verder