De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

woensdag 1 november 2017

VGN: VeiligPlus-aanpak: “Je veilig voelen is steeds de toetssteen”

VeiligPlus-aanpak: "Je veilig voelen is steeds de toetssteen"
Als professional in de gehandicaptenzorg sta je soms voor lastige keuzes. Kies je voor je eigen veiligheid of voor goede zorg voor je cliënt? Door met elkaar te praten over deze dilemma's neem je onveilige gevoelens weg en kom je samen tot oplossingen. De VeiligPlus-aanpak is een methode om hierover een dialoog te voeren. Zorgorganisaties Alliade, Ons Tweede Thuis, Bartiméus, Gemiva en de Amarant Groep berichten over hoe ze die dialoog op gang brengen en houden.
Lees verder

In Dialoog: 'Transparantie kan openheid in de weg staan'
Er is een groot verschil tussen openheid en openbaarheid in de zorg. Dat zei Pauline Meurs, voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving, vandaag in haar slotbeschouwing op de In Dialoog-bijeenkomst die de VGN in Den Haag organiseerde. Het onderwerp was: dilemma's rond openbaarheid.
Lees verder

Denktank IZO: De stem van de klant
Samen met burgers de informatievoorziening in zorg en ondersteuning innoveren.  De vraag hoe je burgers het beste kunt betrekken bij zorg en ondersteuning is niet 1-2-3 te beantwoorden. Patiënten en cliënten willen best graag meedenken over de dienstverlening van zorgaanbieders en ondersteuners. Maar hen betrekken bij zaken als beleidsontwikkeling, informatievoorziening en gegevensuitwisseling is een stuk lastiger.
Lees verder