De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

maandag 20 november 2017

VGN: Schrijf je in voor bestuurlijk overleg over passende zorg

Schrijf je in voor bestuurlijk overleg over passende zorg
VGN organiseert op vrijdag 15 december in samenwerking met Zorgkantoor Zilveren Kruis een bestuurlijk overleg over passende zorg voor klanten met een complexe zorgvraag. U kunt zich hiervoor inschrijven via onderstaand inschrijfformulier.
Lees verder

Ontwikkeling verdeelmodel maatschappelijke opvang en beschermd wonen stilgelegd
Op 5 oktober 2017 heeft de VNG commissie Gezondheid en Welzijn geconcludeerd dat het in het belang is van de gezamenlijke gemeenten om het traject richting een nieuw verdeelmodel voor beschermd wonen en maatschappelijke opvang tijdelijk stil te leggen. Dit vanwege te grote onzekerheden bij het uitwerken van dit model. Het gaat dan vooral om onzekerheid over de omvang van groep cliĆ«nten die van de Wmo naar de Wet langdurige zorg (Wlz) gaat en over het budget dat daarmee gemoeid is.
Lees verder

Week tegen Kindermishandeling van start
"Kindermishandeling is, samen met andere vormen van huiselijk geweld, het grootste geweldsprobleem van onze samenleving. Voor mij zal de aanpak ervan de komende jaren een absolute prioriteit zijn." Met deze woorden gaf minister Hugo de Jonge (VWS) vanmorgen in Theater Diligentia in Den Haag het startsein voor de Week tegen Kindermishandeling.
Lees verder