De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

maandag 13 november 2017

VGN: Bijeenkomst ‘Bestuurlijke verantwoordelijkheid binnen kwaliteit vernieuwde stijl’

Bijeenkomst 'Bestuurlijke verantwoordelijkheid binnen kwaliteit vernieuwde stijl'
De VGN organiseert een bijeenkomst voor bestuurders over het Kwaliteitskader, specifiek gericht op het kwaliteitsrapport en de externe visitatie.
Lees verder

VGN-reactie op Nieuwsuur over calamiteiten in de nacht
Nieuwsuur laat in haar uitzending van 13 november zien dat volgens de eigen rapporten van de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (verder inspectie) in de afgelopen vijf jaar zes calamiteiten in de nacht hebben plaatsgevonden met dodelijke afloop waarbij de nachtzorg werd ondersteund door technologie zoals uitluisterapparatuur.
Lees verder

Stuurgroep AWVB dankt Dichterbij als initiatiefnemer van de leerstoel van prof. dr. Petri Embregts
De bijzondere leerstoel 'Mensen met een verstandelijke beperking: Psychopathologie en behandeling', bekleed door prof. dr. Petri Embregts, is in 2009 door Dichterbij ingesteld. Vanuit deze leerstoel heeft prof. Embregts de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB, Tranzo, Tilburg University) geïnitieerd en opgebouwd. Vanaf 1 januari zullen alle bij de AWVB aangesloten partijen gelijkwaardig bijdragen aan de leerstoel van prof. Embregts.
Lees verder