De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

dinsdag 14 november 2017

VGN: Basisscholing palliatieve zorg

Basisscholing palliatieve zorg
De vraag naar palliatieve zorg in de verstandelijk gehandicaptenzorg groeit en daarmee de behoefte aan meer deskundigheid. Een multidisciplinaire benadering van zorg met ruimte voor persoonlijke wensen is nodig. De basisscholing palliatieve zorg voor begeleiders en verzorgenden werkzaam in de verstandelijk gehandicaptenzorg is onlangs vernieuwd. Deze update is een gezamenlijke inspanning geweest van Amarant Academie, Prisma en IKNL.
Lees verder

Kabinet maakt nog dit jaar €30 miljoen vrij voor het aanpakken van personeelstekorten in zorg en welzijn
Via SectorplanPlus maakt het Kabinet nog dit jaar €30 miljoen vrij om een begin te maken met het aanpakken van personeelstekorten in zorg en welzijn. Het bedrag maakt deel uit van een investering van in totaal €320 miljoen in deze kabinetsperiode voor onder meer nieuwe instroom en om en bijscholing van medewerkers in de zorg. De 14 regionale werkgeversorganisaties, aangesloten bij RegioPlus, zijn contactpersoon voor de opleidingsprojecten met de werkgevers. Werkgevers kunnen tussen 21 november...
Lees verder

Werksessie lokale lobby 'Boodschap in het college-akkoord'
Op 21 maart a.s. zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Ter voorbereiding hierop en als ondersteuning van de lokale lobby van uw organisatie, organiseert de VGN voor haar leden drie regionale werksessies over lokale lobby. Tijdens deze werksessies staat het thema 'Boodschap in het college-akkoord' centraal. Professionals die zich op strategisch niveau bezighouden met het sociaal domein zijn van harte welkom.
Lees verder