De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zondag 12 november 2017

Uitgavestijging hiv-remmers door nieuwe middelen

Uitgavestijging hiv-remmers door nieuwe middelen
Nederlandse apotheken verstrekten vorig jaar 226.000 keer een hiv-remmer. Dat aantal ligt 2,7% onder het niveau van 2015. Toch namen de uitgaven aan hiv- remmers toe met 3,4% tot eneuro; 202 miljoen. Deze stijging kan volledig worden toegeschreven aan het toenemend gebruik van nieuwe hiv-middelen. (SFK)
Lees verder

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving: Slimmer ontwikkelen, sterker onderhandelen
De overheid moet fabrikanten van geneesmiddelen anders aanpakken. Als zij na onderhandeling niet bereid zijn maatschappelijk aanvaardbare prijzen voor hun product te vragen zal de overheid gebruik moeten maken van de mogelijkheden die (internationale) regelgeving biedt om een middel toch voor de patiƫnt beschikbaar te krijgen.
Lees verder

Bas Leerink: 'De minister moet niet bang zijn voor farmaceuten'
Om medicijnfabrikanten met veel te hoge prijzen onder druk te zetten, moet de overheid enbdquo;het ultieme middelenrdquo; niet schuwen.(NRC Handelsblad)
Lees verder

Advies: overheid moet harder optreden tegen farmaceuten
In het adviesrapport staat dat de overheid niet of nauwelijks gebruik maakt van de wettelijke mogelijkheden die er nu al zijn om de macht van grote medicijnfabrikanten te breken. (NRC)
Lees verder

'Moet het medicijn echt honderdduizend euro per spuit kosten?'
Dankzij een nieuw middel kunnen de 2-jarige Dirkje en andere kinderen met de zeldzame spierziekte SMA weer staan of lopen. Maar de kosten zijn zeldzaam hoog. (Volkskrant)
Lees verder

Drie van grote vier verzekeraars verhogen zorgpremie
De zorgpremie van de meeste Nederlanders gaat in 2018 omhoog. Van de grote zorgverzekeraars verhogen CZ, VGZ en Zilveren Kruis hun basispremie. Menzis weet de zorgpremie gelijk te houden.
Lees verder

Webcasts Ziekenhuisfarmaciedagen 2017
De webcasts van de plenaire sessies van de Ziekenhuisfarmaciedagen 2017. Een service van FarmaActueel. Klik op de titels om de video met dia's te zien. De navigatie bevindt zich rechts in het scherm. Wilt u video en dia naast elkaar zien, klik dan op de Spacebar en zie de navigatie rechtsonder in beeld.
Lees verder