De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 11 november 2017

Treant: Treant zorgt voor ouderen

Treant zorgt voor ouderen
Een geriater (medisch specialist voor kwetsbare ouderen) die 24/7 bereikbaar is, snelle uitslag voor (kwetsbare) ouderen én een seniorvriendelijke spoedeisende hulp. Dit zagen ouderenorganisaties KBO en PCOB na een onaangekondigd bezoek in de ziekenhuizen van Treant Zorggroep.
Lees verder

Minister Schippers beantwoordt vragen SP over Treant
De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt voldoende toezicht op Treant. Dat schrijft minister Schippers van Volksgezondheid (VWS) vandaag aan de Tweede Kamer. In die brief beantwoordt de minister vragen die de SP had gesteld over Treant.
Lees verder

Gemeenteraad Hoogeveen bezoekt Acute Zorg Afdeling Bethesda
Afgelopen dinsdag bracht de gemeenteraad van Hoogeveen een bezoek aan de Acute Zorg Afdeling (AZA) van ziekenhuislocatie Bethesda van Treant Zorggroep in Hoogeveen. De AZA is een afdeling voor patiënten die meer bewaking of zorg nodig hebben dan op een gewone verpleegafdeling mogelijk is. De eerste opvang na een reanimatie gebeurt ook op de AZA.
Lees verder

Samenwerking sleutelwoord tijdens drukbezocht sportsymposium Treant
Meer dan 150 fysiotherapeuten en huisartsen uit heel Drenthe en Groningen kwamen gisteravond naar het sportsymposium 'Onder de gordel' van de vakgroep Orthopedie van Treant Zorggroep. In het Atlas Theater in Emmen lag de nadruk van de avond op sportgerelateerde blessures van de onderste extremiteit, zoals de heup, knie, enkel en voet. Met samenwerking als sleutelwoord. Want samen bepalen de orthopeden, in overleg met fysiotherapeuten en huisartsen, de diagnose en beste behandeling voor de patiënt.
Lees verder

Treant investeert miljoenen in nieuw operatiecomplex Bethesda
Vier nieuwe operatiekamers. Die worden vanaf begin 2018 gerealiseerd op ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen. Treant Zorggroep en Strukton Worksphere hebben vandaag de overeenkomst getekend die de start van dit project markeert.
Lees verder

Bewoners Treant-locatie De Horst onderzocht op MRSA-bacterie (update)
Uit onderzoek naar een recente MRSA-besmetting op locatie De Horst in Emmen is bij zeven bewoners de MRSA-bacterie aangetroffen. Om verspreiding te voorkomen zijn medewerkers die mogelijk contact hebben gehad met desbetreffende bewoners ook getest op MRSA. Doordat we nu zeker weten dat deze medewerkers geen MRSA hebben, kunnen we stapsgewijs weer nieuwe bewoners opnemen in De Horst.
Lees verder

Treant in uw huis-aan-huiskrant
Elke maand vindt u Treant paginagroot in uw huis-aan-huiskrant. Op deze pagina laten we zien wat we kunnen betekenen voor de inwoners in de regio Hoogeveen-Emmen-Stadskanaal vanuit onze drie ziekenhuislocaties en zeventien centra voor wonen en zorg.
Lees verder

Longpunt Emmen: Ziekenhuisopname op de eerste hulp (SEH) en zelfregie
Donderdag 2 november gaat het bij Longpunt Emmen over ' Ziekenhuisopname op de eerste hulp (SEH) en zelfregie'. Hoe gaat het bij een spoedopname op de Eerste Hulp als u voor uw longziekte onverwacht wordt opgenomen. Welke onderzoeken vinden er plaats. Gastsprekers deze middag zijn Inger Kuindersma en Henriëtte Kral, gespecialiseerd verpleegkundigen spoedeisende hulp, Treant, locatie Scheper. Er is alle gelegenheid om met de longverpleegkundigen en de sprekers in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom ! Locatie 't Wapen van Emmen'' Schimmerweg 1 Emmen, donderdag 2 november om 14.00 uur. Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?
Lees verder

Volgweek Berber van der Veen en Auriske Vervloet op Instagram
Lees verder

Arts-bestuurders Treant aan de slag
Een raad van bestuur met twee parttime arts-bestuurders. Dat is het nieuwe bestuursmodel van Treant Zorggroep per 1 november. Vandaag begonnen chirurg Marco Dam en anesthesioloog David Post officieel als arts-bestuurder in de raad van bestuur. Een belangrijke stap. Want met een voltallige raad van bestuur met daarin twee dokters die bestuurlijk verantwoordelijkheid nemen kan Treant verder bouwen aan een toekomst. Zodat we nu én in de toekomst goede, bereikbare en betaalbare zorg kunnen bieden.
Lees verder

Column 'Direct door naar het UMCG...' in gezondheidsbijlage Gezondheid & Co
Deze week is in de gezondheidsbijlage  Gezondheid & Co  van NDC Mediagroep de column van SEH-arts en medisch manager SEH  Trea Sandjer (51) te lezen: 'Direct door naar het UMCG…'.  Als SEH-arts werkt ze op de spoedeisende hulp in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal. Ook doet ze incidenteel dienst bij evenementen. In haar werk maakt ze veel mee.
Lees verder

'Van huiverig voor, naar overtuigd van een mooie toekomst'
Cardioloog Marloes van der Wielen vertelt waarom zij #trotsoptreant is. Ook ik verbaas me soms over de berichten in de pers over Treant. En denk dan: we laten misschien nog onvoldoende zien wat voor mooie dingen we bereiken. Negativiteit kan ook ontstaan door onwetendheid en ongerustheid met het onbekende. Daarom schrijf ik graag op waarom ik trots ben op Treant.
Lees verder

Treant stijgt met drie ziekenhuislocaties in AD Top 100
De drie ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep stijgen met gemiddeld vijf plaatsen in de jaarlijkse Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad. Locatie Scheper (Emmen) stijgt met zeven plaatsen tot plek 50. Het Refaja in Stadskanaal staat op plek 52, een stijging van twee plekken. Het Hoogeveense Bethesda stijgt zes plekken en eindigt dit jaar op plek 71.
Lees verder

Treant in de finale van 'het Beste Menu van de Zorg 2017'
Lees verder

Bewoners Treant-locatie Holdert onderzocht op MRSA-bacterie
Uit onderzoek naar een mogelijk geval van MRSA op locatie Holdert in Emmen is bij één bewoner en twee medewerkers de MRSA-bacterie aangetroffen. Ook bij twee bewoners van een seniorenflat naast de Holdert, waar Treant wijkverpleging verzorgt, is de bacterie geconstateerd. De betreffende medewerkers werken niet tot zij weer 'schoon' zijn.
Lees verder

Goede voeding, juist met een longziekte!
Anneke ten Kate, diëtist van Treant Zorggroep locatie Refaja geeft op 16 november antwoord op al uw vragen over gezonde voeding tijdens de themamiddag 'Goede voeding, juist met een longziekte!' door Longpunt Oost Groningen. De middag vindt plaats bij de locatie woonzorgcentrum Veenkade van Zorggroep Meander, Kaap de Goede Hoop 1 in Veendam om 14.00 uur. Goede voeding is belangrijk voor mensen met een chronische longziekte. Soms hebben mensen te maken met ondergewicht of overgewicht en is er extra aandacht nodig van een diëtiste. Tijdens de middag is er alle gelegenheid om in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom. Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?
Lees verder