De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 18 november 2017

Treant: Oud-patiënten Intensive Care ontmoeten elkaar bij Treant

Oud-patiënten Intensive Care ontmoeten elkaar bij Treant
Een opname op de Intensive Care (IC) is voor patiënten en hun naasten vaak een ingrijpende ervaring. Het kan helpen ervaringen met andere patiënten te delen. Daarom organiseerde Treant zaterdag 11 november voor hen een zogeheten contactdag. Ongeveer veertig oud-patiënten deelden hun ervaringen met elkaar en hun familieleden. Vanuit Treant werd voorlichting gegeven over hoe om te gaan met klachten na een periode op de IC.
Lees verder

Treant Care bewaart het lekkerst voor het laatst
De bewoners van de zeventien woonwijkcentra van Treant kunnen maar beter niet te veel eten voor het toetje op tafel staat. De koks van Treant wonnen vandaag namelijk de prijs voor het allerlekkerste dessert van de zorg 2017. Naast eer en eeuwige roem krijgen bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Treant samen duizend euro om de prestatie te vieren.
Lees verder

Bewoners voelen zich thuis bij Treant
Woonwijkcentrum Valkenhof van Treant Zorggroep is derde geworden in de race om de titel 'meest gastvrije locatie voor wonen en zorg'. 'In Valkenhof staat betrokkenheid centraal. En dat merken bewoners: echte aandacht, tijd en ruimte om dat te doen wat mensen nodig hebben om een mooi en goed leven te leiden', aldus de jury. Treant is trots en blij met dit resultaat. Medewerkers zorgen er voor dat bewoners zich dag in dag thuis voelen bij Treant.
Lees verder