De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 17 november 2017

Schippers lanceert Europees initiatief voor volledige toegang tot geneesmiddelen in alle EU-lidstaten

Schippers lanceert Europees initiatief voor volledige toegang tot geneesmiddelen in alle EU-lidstaten
Wanneer de Europese Commissie een centrale markttoelating afgeeft voor nieuwe en innovatie medicijnen, moeten farmaceutische bedrijven verplicht zijn deze medicijnen  aan te bieden in alle lidstaten. Dat is de kern van een initiatief dat minister Edith Schippers (Volkgezondheid) vandaag lanceert.  Ze heeft hierover een brief gestuurd aan de Europese Commissie en alle EU-lidstaten.
Lees verder

Schippers laat Orkambi toe tot basispakket
Minister Edith Schippers (VWS) heeft besloten om het middel Orkambi voor cystische fibrose (ook wel bekend als taaislijmziekte) toe te laten tot het basispakket. Schippers heeft dit besluit kunnen nemen omdat zij met Vertex afspraken heeft kunnen maken over de prijs. Onderdeel van de prijsafspraak met de fabrikant is dat de details van de overeenkomst vertrouwelijk blijven. De Tweede Kamer wordt per brief over de overeenkomst geïnformeerd.
Lees verder

Lagere eigen bijdrage langdurige zorg per 1 januari 2018
De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om de eigen bijdrage in de langdurige zorg te verlagen met ingang van 1 januari 2018.
Lees verder

Minister Bruno Bruins naar World Cup schaatsen in Thialf
Minister Bruno Bruins (Sport) is aanstaande zondag aanwezig bij de slotdag van de World Cup schaatsen in Heerenveen. Naast de wedstrijden van ADO Den Haag, waar Bruins een seizoenskaart heeft, is dit het eerste sportevenement dat hij als minister van sport bijwoont.
Lees verder

Minister Bruno Bruins investeert komende jaren fors in sport
Het aantal meldingen van excessen in het voetbal is gedaald, 371 gemeenten hebben inmiddels één of meerdere buurtsportcoaches en zijn daar in 95% van de gevallen ook nog eens positief over. Bovendien voelen steeds meer mensen zich veilig op en rond het sportveld en zijn Nederlanders zeer tevreden over het sport- en beweegaanbod. Dat schrijft de minister voor Medische Zorg en Sport vandaag in zijn voortgangsbrief aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Landelijke campagne geeft antwoord op zorgvragen
Valt een bezoek aan de dokter wel of niet onder het eigen risico? Wie kan mij helpen om sneller behandeld te worden? En hoe zit het precies met de zorgtoeslag? Veel Nederlanders weten het antwoord op deze vragen niet. Om hier verandering in te brengen start het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vandaag de campagne Ik-regel-mijn-zorg-goed.
Lees verder

Kabinet verlaagt eigen bijdragen voor langdurige zorg
Verschillende eigen bijdragen voor langdurige zorg gaan de komende jaren omlaag. De ministerraad heeft hiermee ingestemd. Minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en minister Bruno Bruins voor Medische Zorg sturen een brief hierover aan de Tweede Kamer.
Lees verder