De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

Schilderswijk Moeders zijn brug naar geïsoleerde vrouwen

Schilderswijk Moeders zijn brug naar geïsoleerde vrouwen
Luisteren, signaleren en de weg vinden naar de juiste professional. Op die manier vormen de Schilderswijk Moeders in de Haagse Schilderswijk de brug tussen vrouwen met een migratieachtergrond en professionals in het sociaal domein.
Lees verder

Asscher: 'Bezuiniging op wijkverpleging niet oké'
'In een tijd van cadeaus aan multinationals, van overschotten op de begroting; in zo'n tijd is een bezuiniging op wijkverpleegkundigen niet oké.' Dat schrijft voormalig minister Lodewijk Asscher in een brief aan het nieuwe kabinet.
Lees verder

Bijstandsgerechtigden gaan er niet op vooruit
Het nieuwe kabinet Rutte heeft voor mensen met een bijstandsuitkering weinig koopkracht te bieden. Dat heeft het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) becijferd. Bijstandsgerechtigden gaan er nauwelijks op vooruit tot 2021.
Lees verder

Een op drie jongeren al eerder in jeugdhulp
Van de jongeren die in het eerste half jaar 2017 jeugdhulp heeft gekregen, heeft 29 procent al eerder jeugdhulp gehad. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het totaal aantal jeugdigen in een hulptraject is iets gedaald ten opzichte van vorig jaar.
Lees verder

'Als je accepteert, stut en steunt, heb je al heel veel bereikt'
Professor Majone Steketee: 'Het allerbelangrijkste is dat je multiprobleemgezinnen langdurig volgt, telkens lichte hulp biedt en continue een vinger aan de pols houdt zodat je er bent als het echt mislukt. Dán kun je meer doen.'
Lees verder

Zorg- en uitvaartsector groeien door vergrijzing
Lees verder

Verdienen arme mensen geen perspectief?
Financiële problemen zijn de belangrijkste aanleiding voor mensen om bij de maatschappelijke opvang aan te kloppen. Maar dezelfde problemen en het oerwoud aan regelingen blijken het grootste struikelblok om mensen weer uit te laten stromen.
Lees verder

Zelfredzaamheid wordt niet breed genoeg ingestoken
Lou Repetur, Expert sociale innovaties bij Movisie: 'Het lijkt soms alsof professionals in dezelfde machteloosheid vastzitten als hun cliënt. Ze blijven hangen in "ik moet het zo doen want dat is mijn opdracht". Waarom? Waar is je kritisch zelfdenkend vermogen?'
Lees verder

Rutte belooft wijkverpleegkundige te sparen
Wijkverpleegkundigen hoeven niet te vrezen dat ze de komende jaren door bezuinigingen minder goed hun werk kunnen doen of harder moeten werken. Dat heeft het kabinet beloofd.
Lees verder