De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 10 november 2017

PW: Van Roosmalen: ‘Vrijdagavond recept wijzigen kan met Siilo’

Van Roosmalen: 'Vrijdagavond recept wijzigen kan met Siilo'
De 1500 apothekers die zijn aangesloten op het KNMP-netwerk op Siilo ontvangen realtime informatie over recalls en ander breaking news. Daarnaast kunnen ze elkaar hier makkelijk vinden. En contact leggen met 30.000 artsen en andere zorgprofessionals, na controle van ID en BIG.
Lees verder

Thema: Automatisering als katalysator van verandering
Toen de apotheekregistratie nog niet of schriftelijk plaatsvond, gebeurden er dikwijls ongelukken. Om gevaarlijke interacties te voorkomen, moesten apothekers onthouden wat voor medicatie patiënten gebruikten. En dit ging niet altijd goed.
Lees verder

PW45
Lees verder

Framing and shaming
Breaking news in de gayscene: de hiv-preventiepil PrEP is sinds begin deze maand verkrijgbaar tegen een prijs die 80 procent lager is dan het oorspronkelijke merkproduct. Niet 550 euro per maand, maar 99,50 per maand gaan de nieuwe generieke pillen kosten. Het patent op het specialité is deze zomer verlopen.
Lees verder