De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 2 november 2017

PW: 'Stop met selectieve introductie medicijnen'

'Stop met selectieve introductie medicijnen'
Als de Europese Commissie (EC) een markttoelating afgeeft voor nieuwe medicijnen, moeten farmaceutische bedrijven verplicht zijn die medicijnen aan te bieden in alle lidstaten. Daarvoor pleit Edith Schippers, in haar laatste dagen als minister van Volksgezondheid, in een brief aan de EC en alle EU-lidstaten.
Lees verder

Rivaroxaban-acetosal gestaakt
Het fase-III-onderzoek NAVIGATE ESUS is afgebroken omdat rivaroxaban 15 mg/dag gelijk opging met de standaardtherapie, acetylsalicylzuur 100 mg/dag.
Lees verder

Idebenon onder voorwaarden op bijlage 1B
Het Zorginstituut Nederland (ZIN) adviseert om het weesgeneesmiddel idebenon (Raxone) op te nemen op bijlage 1B en bijlage 2 van de Regeling zorgverzekering.
Lees verder

Toename aantal bezoeken huisarts
78% van de Nederlanders heeft in 2016 de huisarts bezocht. Het gemiddeld aantal bezoeken neemt de afgelopen jaren licht toe en ligt nu op 4,4 bezoeken per persoon. Dat blijkt uit cijfers van NIVEL Zorgregistraties eerste lijn.
Lees verder