De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 17 november 2017

PW: Reprise ‘Wijs met medicijnen’ voorziet in behoefte senioren

Reprise 'Wijs met medicijnen' voorziet in behoefte senioren
"Gewoon al je medicijnen door midden delen. Dan doe je er twee keer zo lang mee en ben je een stuk goedkoper uit. Ik doe dat al jaren zo en voel me prima!" Dat zegt een van de bezoekers triomfantelijk tijdens de aftrap van de KNMP-campagne 'Wijs met Medicijnen' in de Drentse gemeente Een. Samen met seniorenorganisatie KBO-PCOB organiseert de KNMP de bijeenkomsten, waarbij dit keer apotheker René Kuipers spreekt over ouderen en medicijngebruik.
Lees verder

Combiconsult met praktijk­verpleegkundige voor betere zorg
Het combiconsult beoogt de kwaliteit van zorg, betrokkenheid van de patiënt bij zijn behandeling en samenwerking tussen zorgprofessionals te verbeteren. "Het probleem is dat apothekers patiënten vaak te weinig zien om hun kennis over geneesmiddelen om te zetten in beter geneesmiddelgebruik", aldus Valérie Meijvis van SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy.
Lees verder

PW46
Lees verder

Delta-aanpak water factor bij reductie medicijnresten
Geneesmiddelresten zijn op dit moment een hot topic in het milieudomein. Amador en Uijtewaal beschreven in PW 42 hoe 'groene farmacie' mogelijk kan bijdragen aan het creëren van een ecologisch verantwoorde medicijnketen. Dit artikel gaat in op de (on)haalbaarheid van enkele voorgestelde maatregelen. "In de landelijke ketenaanpak Medicijnresten uit Water is vastgelegd waar kansen liggen."
Lees verder