De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

maandag 13 november 2017

PW: Innovatief H-TEAM maakt van Amsterdam aidsvrije stad

Innovatief H-TEAM maakt van Amsterdam aidsvrije stad
Hiv vroeg opsporen en behandelen is de belangrijkste missie van het Amsterdamse H-TEAM, dat drie jaar geleden werd opgericht en sindsdien wordt geroemd om zijn innovatieve aanpak. De hoofdstad is volgens UNAIDS hard op weg een aidsvrije stad te worden. "De laatste loodjes zijn het zwaarst."
Lees verder

Herbeoordeling van flupirtine
De Pharmacovigilance Risk Assessment Committee (PRAC) begint een herbeoordeling van flupirtine.
Lees verder

Meer bekend over oorsprong epilepsie
Epilepsie is in 80% van de gevallen het gevolg van laaggradige tumoren, aanlegstoornissen van de hersenschors of sclerose van de hippocampus. Dat blijkt uit onderzoek van de European Epilepsy Brain Bank, in samenwerking met het Academisch Centrum voor Epileptologie.
Lees verder

ZIN: medicinale cannabis niet in basispakket
Recente wetenschappelijke publicaties geven geen aanleiding tot herbeoordeling van medicinale cannabis. Hierdoor blijft vergoeding via het verzekerde pakket onmogelijk, dat schrijft het Zorginstituut Nederland (ZIN) aan de minister voor medische zorg Bruno Bruins.
Lees verder