De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 17 november 2017

PW: InfectoCillin 250 Saft vervangt Broxil PVS

InfectoCillin 250 Saft vervangt Broxil PVS
Het niet-geregistreerde InfectoCillin 250 Saft (fenoxymethylpenicilline 250.000 IE/5 ml, poeder voor oplossing) wordt vanaf 1 december tijdelijk vergoed. Dit geneesmiddel is een alternatief voor Broxil 125 mg/5 ml poeder voor orale suspensie, dat momenteel niet verkrijgbaar is.
Lees verder

Ruim twee derde Nederlanders kreeg vorig jaar geneesmiddel
71% van de Nederlanders kreeg in 2016 minstens één geneesmiddel voorgeschreven door de huisarts. Onder de patiënten van 85 jaar en ouder was dat 97%. Dat blijkt uit cijfers van NIVEL Zorgregistraties eerste lijn.
Lees verder

Informatie over deelbaarheid tabletten onder de knop
Strips tegen het licht houden om te zien of er een breukstreep op de tabletten zit: het hoeft niet meer. Het vernieuwde Oralia VTGM, het KNMP Kennisbank-bestand over orale geneesmiddelen voor patiënten met slikproblemen of een voedingssonde, bevat nu deze informatie.
Lees verder

'Toch weer een onnodige dialyse voorkomen!'
De jonge apothekers, verenigd in JongNVZA en VJA, gebruiken sinds de zomer Siilo voor transmuraal overleg. Sinds de introductie van het Siilo-netwerk van de KNMP dijt de transmurale, digitale werkgroep gestaag uit. Ideaal voor casuïstiek.
Lees verder