De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 17 november 2017

PW: Appelbijsluiter

Appelbijsluiter
De bijsluiter van de hypoallergene appel Santana begint als volgt: "Santana is in de eerste plaats een lekkere, knapperige, sappige, frisse appel voor iedereen!
Lees verder

Drieënhalf miljoen mensen per jaar een zalf of crème
Openbare apotheken verstrekten in 2016 aan ongeveer 3,5 miljoen mensen minstens één keer een geneesmiddel voor toepassing op de huid, dat is opgenomen in het basispakket. In totaal ging het daarbij om 8,1 miljoen verstrekkingen. Dat is ongeveer 1% meer dan in 2015. Dit meldt de SFK in het Pharmaceutisch Weekblad.
Lees verder

Beter inzicht in ontstaan van jeuk bij cholestase
"Jeuk is erger dan pijn", zeggen veel patiënten. Vaak zijn huidafwijkingen zichtbaar, zoals bij eczeem of een allergie. Sommige vormen van kanker of nier- en leverziekten veroorzaken echter jeuk 'van binnenuit'. Die jeuk is vaak over het hele lichaam verspreid en omdat de oorzaak grotendeels onbekend is, zijn de medicamenteuze opties schaars.
Lees verder

Online apotheekinformatie kan een stuk begrijpelijker
Openbare apotheken zijn over het algemeen toegankelijk voor patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden. Maar de online informatievoorziening kan vaak beter. In praktijkonderzoek onder 33 apotheken scoorden 25 een voldoende, voor zowel een bezoek aan de apotheek als informatie via website of telefoon.
Lees verder