De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

Persconferentie na ministerraad 19 februari 2016

Persconferentie na ministerraad 19 februari 2016
Letterlijke tekst van de persconferentie van viceminister-president Asscher na afloop van de ministerraad op 19 februari 2016.
Lees verder

Ministerraad 11 maart 2016
Lees verder

Persconferentie na ministerraad 13 mei 2016
Letterlijke tekst van de persconferentie van viceminister-president Asscher na afloop van de ministerraad op 13 mei 2016.
Lees verder

Meldplicht voor nieuwe zorgaanbieders
Nieuwe zorgaanbieders worden verplicht zich te melden voordat zij kunnen starten met het verlenen van zorg. Dat staat in het wetsvoorstel Wet toetreding zorgaanbieders waarmee de ministerraad op voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ingestemd.
Lees verder

Winnie Sorgdrager gaat onderzoek naar eiercrisis leiden
Lid van de Raad van State Winnie Sorgdrager gaat het onderzoek leiden naar gang van zaken rondom de vondst van de stof fipronil in eieren. Dat hebben minister Edith Schippers (VWS) en staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) vandaag bekend gemaakt. Zij stuurden vandaag een brief met de laatste stand van zaken van de eiercrisis naar de Tweede Kamer. Morgen is hierover een debat.
Lees verder

Kabinet vertegenwoordigd bij finales EK Hockey
Op zaterdag 26 augustus zullen minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Jetta Klijnsma (SZW) namens het kabinet aanwezig zijn bij de damesfinale van het EK Hockey in het Wagener Stadion. Om 20.00 uur neemt Oranje het op tegen Belgiƫ.
Lees verder

Forse internationale investeringen in ontwikkeling nieuwe antibiotica
Nederland investeert 2 miljoen euro in de ontwikkeling en productie van nieuwe antibiotica. Dat heeft minister Edith Schippers (Volksgezondheid) bekend gemaakt. In Berlijn is vandaag een internationaal evenement om geld op te halen tegen antibioticaresistentie.  Ook andere landen waaronder Duitsland en Zwitserland zegden een bijdrage toe.
Lees verder