De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 18 november 2017

Palliatieve zorgdiensten betrokken bij 60 procent van overlijdens door euthanasie

Palliatieve zorgdiensten betrokken bij 60 procent van overlijdens door euthanasie
Uit een studie van de onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde (VUB-UGent) blijkt dat in zes op de tien overlijdens door euthanasie een palliatieve zorgverlener betrokken is bij het besluitvormingsproces en/of de uitvoering van euthanasie.
Lees verder

Humaan papillomavirus (HPV): waarom moet u zich laten vaccineren?
Vaccinatie is de enige manier om een infectie tegen de meest voorkomende en gevaarlijkste types van HPV te voorkomen. Daardoor kan men de meeste gevallen van baarmoederhalskanker, en ook een deel van de andere anogenitale kankers en van mond- en keelkankers voorkomen. Afhankelijk van het vaccin kan men ook genitale wratten voorkomen.
Lees verder

Een handig wistjedatje voor in de keuken: fond of bouillon?
Voor de bereiding van soep heb je bouillon nodig. In de ingrediƫntenlijst van een saus staat er dan weer vaak fond, fumet of demi-glace. Wat is het verschil tussen al die termen?
Lees verder

Hepatitis : alle zwangere vrouwen screenen
Als Belgiƫ de besmettelijke leverinfectie virale hepatitis wil uitroeien, moet ons land een tandje bijsteken. Qua vaccinatie doen we het goed, maar de experts van de Viral Hepatitis Prevention Board zijn van oordeel dat er nood is aan een veel betere registratie. Zo moeten zwangere vrouwen verplicht gescreend worden, maar is het niet duidelijk in welke mate die screening effectief gebeurt.
Lees verder

Verduisterende gordijnen tegen overgewicht ?
Hoe voorkom je stofwisselingsziekten en overgewicht? Investeer in verduisterende gordijnen in je slaapkamer, slaap minstens zeven uur per nacht en neem een stevig ontbijt. Die aanbevelingen doet onderzoeker Rosa van den Berg van het Leids Universitair Medisch Centrum.
Lees verder