De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 23 november 2017

Nursing: Wat jouw stopadvies doet met een roker

 
Wat jouw stopadvies doet met een roker
Je denkt misschien dat jouw advies geen zin heeft, maar 67 procent van de rokers stopt naar aanleiding van een zorgverlenersadvies.
Lees verder

Veelgestelde vragen over de neusmaagsonde
Hoe zit het met tussendoor de pH-waarde meten? Waarom staat de ranjatest in de herziene richtlijn? En hoe bruikbaar is bedside echografie? Nursing zocht antwoorden op veel gestelde vragen naar aanleiding van de herziene richtlijn neusmaagsonde.
Lees verder

Top vijf registratie-ergernissen in de verpleging
De grootste registratie-ergernissen van verpleegkundigen: ze kwamen gisteren naar voren tijdens de actiedag 'Meer zorg, minder papier'.
Lees verder

Alsnog boete voor UZ Gent wegens fatale fout maagsonde
Lees verder

Nieuwe minister belooft minder papierwerk in de wijk
Wijkverpleegkundigen zouden dat dit voorjaar al moeten merken.
Lees verder

Ontslag om foto vervuilde bewoonster onterecht
De zorginstelling moet van de rechter € 40.000 betalen aan de zorgmedewerker.
Lees verder

Winnaars Santeon Verpleegkunde prijs: 'Twee keer bladderen meestal onnodig'
Vroeger werden al jullie patiĆ«nten postoperatief standaard twee keer gebladderd na het verwijderen van de urinekatheter. Dit gebeurde ook als een patiĆ«nt niet binnen zes uur na het verwijderen van de katheter plaste. Jullie besloten onderzoek te doen naar het nut van deze interventie, wat was daartoe de aanleiding? 'Als verpleegkundigen merkten we dat het […]
Lees verder