De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

woensdag 15 november 2017

Nursing: Verpleegkundige nu verdacht van meer dan 100 moorden

 
Verpleegkundige nu verdacht van meer dan 100 moorden
De Duitse verpleegkundige Niels Högel wilde door zijn collega's gezien worden als 'reddende engel'.
Lees verder

Actiedag verpleegkundigen: 'Woest om de situatie'
Meer zorg, minder papier. Met dat motto roept V&VN verpleegkundigen en verzorgenden uit alle sectoren op tot een actiedag. Nursing sprak initiatiefneemster Caroline Smeets.
Lees verder

Patiënt met antibiotica: deze kennis komt van pas
De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) besteedt deze week wereldwijd aandacht aan antibiotica. Een mooi moment om je basiskennis weer even op te frissen.
Lees verder

Zo help je een ziekenhuispatiënt beter te slapen
Patiënten slapen slecht in het ziekenhuis: korter en kwalitatief minder goed dan thuis. Simpele interventies kunnen daarin al veel verandering brengen.
Lees verder

Voedingsadvies in de drie wondfasen
Voeding en wondgenezing zijn nauw met elkaar verbonden. Welke voeding is belangrijk in elk van de drie wondgenezingsfasen?
Lees verder

Wijkverpleegkundige zonder contract in de knel
Wijkverpleegkundigen zonder contract met Zilveren Kruis krijgen te maken met beperkende, nieuwe regels. Hoe zit dit precies?
Lees verder

Actievoeren: loop ik risico's?
Verpleegkundigen voeren op 20 november actie tegen de hoge werkdruk. Waar moet je eigenlijk op letten als je meedoet aan zo'n actie?
Lees verder