De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

Nursing: Tuchtzaak: verpleegkundige laat patiënten samen douchen

 
Tuchtzaak: verpleegkundige laat patiënten samen douchen
De verpleegkundige wilde aan haar collega's laten horen dat het samen douchen prima ging.
Lees verder

Feiten en fabels over niveau 6
Niet nieuw, maar voor velen nog wel door raadsels omgeven: de niveau 6-verpleegkundige. Feiten en fabels over deze classificatie.
Lees verder

'Meer aandacht nodig voor ondervoeding bij ouderen'
Ondanks de toegenomen aandacht voor ondervoeding bij ouderen, blijft dit volgens KBO-PCOB en NPCF een groot probleem. Wat stellen zij voor?
Lees verder

Nieuw dilemma: 'Te sexy gekleed'
Een dokter bij ons draagt geregeld korte rokjes en hoge hakken. Mijn collega verpleegkundige stift de hele dag haar rode lippen bij. Ik vind dat niet kunnen.
Lees verder

Positief taalgebruik in de zorg: zo werkt dat
Verpleegkundigen uit het hele land kijken met interesse hoe het Deventer Ziekenhuis onlangs het evidence based Comfort Talk® invoerde. Een aantal tips uit de methode.
Lees verder

Verpleegkundigen vvt steeds positiever over e-health
Vooral toezichthoudende technieken als persoonsalarmering zijn in toenemende mate populair. Wat wordt het minst gebruikt en kan beter?
Lees verder

Oproep: dilemma's gezocht!
Uiteraard mag dit anoniem. De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen in te korten. Voorbeelden van dilemma's: Te sexy gekleed Patiënt rookt stiekem op de wc
Lees verder