De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 16 november 2017

NPCF: Otwin van Dijk (42) nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Patiëntenfederatie Nederland

Otwin van Dijk (42) nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Patiëntenfederatie Nederland
Otwin van Dijk is per 1 januari 2018 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Patiëntenfederatie Nederland. Van Dijk (42) is burgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek. Hij zat van 2012 tot 2016 voor de PvdA in de Tweede Kamer en was daarvoor zeven jaar wethouder in Doetinchem. Otwin van Dijk volgt Gerdi Verbeet op die vijf jaar voorzitter van de Raad van Toezicht was. De Raad van...
Lees verder

Meldactie pijnverlichting bij de bevalling
Bent u in de afgelopen twee jaar vader of moeder geworden? Patiëntenfederatie Nederland is op zoek naar zwangere vrouwen en moeders en vaders die ervaring hebben met pijn en pijnverlichting bij de geboorte van hun kind. Uw ervaringen worden meegenomen bij het opstellen van een richtlijn voor zorgverleners over het omgaan met pijn tijdens de bevalling.
Lees verder

Patientenfederatie partner van eHealthweek
Van 20 tot en met 26 januari 2018 organiseren het ministerie van VWS en ECP l Platform voor de Informatie Samenleving, de eHealthweek. Het doel van deze week is zoveel mogelijk mensen bewust maken van de mogelijkheden van eHealth. Allerlei zorginstellingen, bedrijven, patiëntenorganisaties, maatschappelijke initiatieven, onderwijsinstellingen en overheden organiseren in deze week een eHealth...
Lees verder

Geef uw mening over de gemeente waarin u woont
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 willen Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in) en het Landelijk Platform Psychische Gezondheid graag weten wat er afgelopen jaren goed ging op het gebied van zorg, hulpmiddelen en ondersteuning en wat beter kan. Mogen wij uw hulp hierbij vragen?
Lees verder