De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 16 november 2017

Nieuwe kamerstukken van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Kamerbrief over Voortgangsbrief Wetgevingsoverleg Sport november 2017
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over het vervolgonderzoek naar Alliade
Antwoord van minister De Jonge (VW) op de vragen van het Kamerlid Marijnissen (SP) over het vervolgonderzoek naar Alliade.
Lees verder

Kamerbrief met antwoorden op Kamervragen over bericht 'Onvoldoende doelmatigheid en transparantie in klinisch geneesmiddelenonderzoek'
Minister Bruins (Medische Zorg) geeft zijn antwoorden op de vragen van Kamerlid De Jonge van Ellemeet (GL) over het bericht 'Onvoldoende doelmatigheid en transparantie in klinisch geneesmiddelenonderzoek'.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over aangekondigde ontslagen bij Ziekenhuis Groep Twente
Minister Bruins (Medische Zorg) beantwoordt de vragen van Kamerlid Kooiman (SP) over de aangekondigde ontslagen bij Ziekenhuis Groep Twente.
Lees verder

Kamerbrief over Tabaks- en rookwarenbesluit en -regeling
Staatssecretaris Blokhuis (VWS) informeert de Tweede Kamer over het Tabaks- en rookwarenbesluit en - regeling.
Lees verder

Uitstelbrief op Kamervragen over bericht dat duizenden kwetsbare patiƫnten slechtziend zullen worden door onverantwoorde bezuiniging van zorgverzekeraars
Minister Bruins (Medische Zorg) meldt de Tweede Kamer dat hij de vragen van het Kamerlid Kooiman (SP) niet binnen de gebruikelijke termijn kan beantwoorden. De vragen gaan over het bericht dat duizenden kwetsbare patiƫnten slechtziend zullen worden door onverantwoorde bezuinigingen van...
Lees verder

Commissiebrief over verzoek om reactie op bericht 'Apotheek die zelf medicijnen bereidt in gevaar'
Minister Bruins (Medische Zorg) stuurt de Tweede Kamer een Commissiebrief over het verzoek van het lid Bergkamp (D66) om een reactie op het bericht 'Apotheek die zelf medicijnen bereidt in gevaar'.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over het naar Nederland terughalen van de Formule 1
Minister Bruins (VWS) beantwoordt de vragen van het Kamerlid Bruins Slot (CDA) over het naar Nederland terughalen van de Formule 1.
Lees verder

Kamerbrief over wanneer de Kamer de nota's naar aanleiding van het (nader) verslag kan verwachten van de wetsvoorstellen 34445 en 34542
Minister Bruins (VWS) informeert de Tweede Kamer wanneer zij het (nader) verslag kunnen verwachten van de wetsvoorstellen 34445 en 34542.
Lees verder

Kamerbrief over geannoteerde agenda formele EU-gezondheidsraad van 8 december in Brussel
Minister Bruins (VWS) biedt de geannoteerde agenda formele EU-gezondheidsraad van 8 december in Brussel aan de Tweede Kamer. Eenzelfde brief is ook aan de Eerste Kamer gestuurd.
Lees verder