De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

maandag 13 november 2017

Nieuwe kamerstukken van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Kamerbrief over portefeuilleverdeling bewindspersonen VWS (Eerste Kamer)
Minister De Jonge (VWS), Minister Bruins (Medische Zorg) en staatssecretaris Blokhuis (VWS) informeren de Eerste Kamer over de portefeuilleverdeling tussen de bewindspersonen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over gebrek aan medische kennis bij sportverenigingen
Minister Bruins (Medische Zorg) beantwoordt de vragen van het Kamerlid Westerveld (Groen Links) over gebrek aan medische kennis bij sportverenigingen.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over conflict tussen verloskundigen en zorgverzekeraars om tarieven
Minister Bruins (Medische Zorg) beantwoordt de vragen van Kamerleden De Jonge van Ellemeet (GL) en Kooiman (SP) over een conflict tussen verloskundigen en zorgverzekeraars om tarieven.
Lees verder

Antwoord op Kamervragen over het vergoed krijgen van langdurige psychoanalytische psychotherapie
Minister Bruins (Medische Zorg) beantwoordt vragen van Kamerlid Kooiman (SP) over de noodzakelijke toestemming voor het vergoed krijgen van langdurige psychoanalytische psychotherapie.
Lees verder

Antwoord op Kamervragen over verloskundigen die massaal hun contract opzeggen bij de zorgverzekeraars
Minister Bruins (Medische Zorg) beantwoord vragen van Kamerlid Kooiman (SP) over verloskundigen die massaal hun contract opzeggen bij de zorgverzekeraars.
Lees verder

Antwoord op Kamervragen over fraude bij zorgaanbieder Job Lanceer
Minister De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) beantwoordt vragen van het Kamerlid Marijnissen (SP) over fraude bij zorgaanbieder Job Lanceer.
Lees verder

Antwoorden op Kamervragen over ontslagen in de zorg
Minister De Jonge (VWS) beantwoordt vragen van Kamerlid Marijnissen (SP) over opnieuw honderden ontslagen in de zorg.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over een advies door een kinderverpleegkundige aan de SKGZ
Minister de Jonge (VWS) beantwoordt vragen van Kamerlid Keijzer (CDA) over een advies door een kinderverpleegkundige aan de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ).
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over berichten dat mensen met een beperking 's nachts in de gaten worden gehouden met camera's
Minister De Jonge (VWS) beantwoordt vragen van Kamerlid Marijnissen (SP) over alarmerende berichten dat mensen met een beperking 's nachts enkel in de gaten gehouden worden met camera's.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over bericht doden door legionella vanwege laksheid bouwwereld
Minister Ollongren (BZK) beantwoordt vragen van het Kamerlid Ronnes (CDA) over het bericht 'Door lakse bouwwereld blijft legionella doden maken'.
Lees verder