De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 9 november 2017

Nieuwe kamerstukken van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Beantwoording Kamervragen over het bericht over vergoeding weesgeneesmiddel Orkambi voor taaislijmpatiƫnten
Antwoorden van minister Schippers (VWS) op de vragen van mevrouw Agema en Gerbrands over het bericht dat ondanks dat het weesgeneesmiddel Orkambi voor taaislijmpatiƫnten in december 2 jaar toegelaten is, deze nog altijd niet wordt vergoed.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over het aanpakken van teveelverdieners in de zorg
Minister Bruins (VWS) beantwoordt de vragen van het Kamerlid Marijnissen (SP) over het aanpakken van teveelverdieners in de zorg.
Lees verder

Uitstel beantwoording Kamervragen over opzeggen contract door verloskundigen
Minister Bruins (Medische Zorg) meldt de Tweede Kamer dat hij de vragen van het Kamerlid Kooiman (SP) niet binnen de gebruikelijke termijn kan beantwoorden. De vragen gaan over verloskundigen die massaal hun contract opzeggen bij de zorgverzekeraars.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over bezuinigingen die bestuurders van Ziekenhuis Groep Twente willen doordrukken
Minister Bruins (Medische Zorg) beantwoordt de vragen van Kamerlid Kooiman (SP) over de bezuinigingen die bestuurders van ZGT op de locaties van Hengelo en Almelo willen doordrukken.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over jongeren met psychische problemen
Minister De Jonge (VWS) beantwoordt de vragen van Kamerlid Kooiman (SP) over jongeren met psychische problemen die soms wel 40 weken moeten wachten op hulp.
Lees verder

Kamerbrief bij de geannoteerde agenda OJCS-Raad 20 en 21 november 2017
Minister Van Engelshoven (OCW) stuurt een brief aan de Tweede Kamer bij de geannoteerde agenda van de Onderwijs-, Jeugd-, Cultuur- en Sportraad (OJCS-Raad) die op maandag 20 en dinsdag 21 november 2017 zal plaatsvinden.
Lees verder

Kamerbrief over keuzegedrag van verzekerden en het komende overstapseizoen
Minister Bruins (Medische Zorg) informeert de Tweede Kamer over twee onderzoeken op het gebied van het kiezen van een zorgverzekering.
Lees verder

Kamerbrief over het verzoek om toezending van het rapport over de VWS-monitor
Minister De Jonge (VWS) stuurt de Tweede Kamer het rapport van het kennisconsortium StaatVenZ met daarin verbeter- en uitbreidingsmogelijkheden van de VWS-monitor.
Lees verder

Kamerbrief over het bericht dat zorgverzekeraars premies kunstmatig hooghouden terwijl er voldoende geld is
Minister Bruins (Medische Zorg) stuurt zijn reactie aan de Tweede Kamer over het bericht dat zorgverzekeraars premies kunstmatig hooghouden terwijl er voldoende geld is.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over het bericht dat bendes het gemak ontdekt hebben van fraude met persoonsgebonden budget (pgb)
Minister De Jonge (VWS) beantwoordt vragen van Kamerlid Marijnissen (SP) over het bericht dat bendes het gemak ontdekt hebben van fraude met persoonsgebonden budget.
Lees verder