De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

Nieuwe behandeling bij maagkanker voorwaardelijk toegelaten tot het basispakket

Nieuwe behandeling bij maagkanker voorwaardelijk toegelaten tot het basispakket
Minister Edith Schippers (VWS) laat een nieuwe behandeling bij maagkankerpatiënten voorwaardelijk toe tot het basispakket van de zorgverzekering. De vergoeding gaat in op 1 oktober 2017. Dat schrijft zij vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. De behandeling van patiënten met maagkanker en uitzaaiingen op het buikvlies is een experimentele behandeling, waarbij de behandeling bestaat uit een operatie (gedeeltelijk of totale maagverwijdering en weghalen van de buikvliesuitzaaiingen) in combinatie met verwarmde chemotherapie in de buikholte (HIPEC).
Lees verder

Vooraankondiging verspreiding jodiumtabletten
In de week van 2 oktober ontvangen 1,2 miljoen huishoudens die wonen binnen een straal van 100 kilometer van een kernreactor een kaart in de brievenbus. Op de kaart wordt aangekondigd dat mensen op dat adres tussen 10 en 25 oktober een doosje jodiumtabletten ontvangen die ze goed moeten bewaren. Voor vragen en meer informatie kunnen mensen kijken op de website: www.waaromkrijgikjodiumtabletten.nl.
Lees verder

Taskforce 'Gezond eten met ouderen' van start
De Taskforce "Gezond eten met ouderen" is vrijdag 29 september van start gegaan met Janny van der Heijden als boegbeeld. Gezond eten is essentieel voor ouderen om fit te blijven en gezond oud te worden. De Taskforce wil hiervoor goede ideeën en initiatieven verzamelen en er meer bekendheid aan geven. De Taskforce zal kleine en grote partijen als zorgaanbieders, supermarkten en groente- en fruitproducenten uitdagen om mee te werken.
Lees verder

Prijsonderhandelingen middel voor cystische fibrose opnieuw beëindigd
Omdat ook na nieuwe onderhandelingen er geen maatschappelijk aanvaardbare prijs is geboden door de fabrikant, kan het middel Orkambi voor cystische fibrose (voorheen bekend als taaislijmziekte) niet worden opgenomen in het basispakket. De prijs die Vertex, de geneesmiddelenfabrikant, vraagt is veel te hoog in relatie tot de betrekkelijk bescheiden effecten zoals door het Zorginstituut vastgesteld. Bovendien biedt Vertex geen inzicht waarom deze prijs zo hoog zou moeten zijn.
Lees verder

Showroom zorgtechnologie opent in centrum Rotterdam
Vandaag opent de Showroom 'Zorg van Nu' zijn deuren in het centrum van Rotterdam. Gedurende vier maanden kunnen bezoekers van de showroom op de Lijnbaan 32 kennismaken met een aantal slimme zorgtechnologieën.
Lees verder

Analyse economische en budgettaire effecten van de financiële bijlage van het regeerakkoord
Het Centraal Planbureau heeft het regeerakkoord van het kabinet-Rutte III doorgerekend. Deze analyse is gebaseerd op de maatregelen van de financiële bijlage van het regeerakkoord.
Lees verder

Van Rijn maant Europa tot sneller einde sjoemelsigaret
Staatssecretaris Martin van Rijn(VWS) wil een eind aan wat de 'sjoemelsigaret' is gaan heten. Daarom maant hij Europa vaart te maken met de invoering van een systeem dat meet hoe schadelijk sigaretten werkelijk zijn. De huidige methode schiet daarin te kort.
Lees verder