De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

maandag 20 november 2017

Nederlands Jeugd Instituut: Niet Thuis. Over-leven en opvoeding in jeugdtehuizen

Niet Thuis. Over-leven en opvoeding in jeugdtehuizen
Het overheidsbeleid is er al decennialang op gericht plaatsing van kinderen en jongeren in een residentiƫle voorziening terug te dringen. In de Mulock Houwer-lezing reflecteert voormalig NJi-bestuurder Kees Bakker op de ontwikkelingen in de tehuiszorg. Bakker laat zien dat pogingen om het leven en de perspectieven van de tehuiskinderen te verbeteren, bijvoorbeeld door pleegzorg en ambulante jeugdhulp te stimuleren, onvoldoende hebben opgeleverd. 'De enorme groei van ambulante hulp heeft in vijftien jaar tijd niet geleid tot minder gebruik van residentiƫle jeugdhulp', aldus Bakker.
Lees verder

Werkveld pleit voor 'fair' tarief voor jeugdhulp
Jeugdzorg Nederland en drie werknemersorganisaties pleiten voor een 'integrale verbeteragenda' en een 'fair tarief' om de problemen in de jeugdhulp aan te pakken. Dat schrijven ze in een brief aan de vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Lees verder

Gemeenten doen meer aan preventie kindermishandeling, bereik onduidelijk
Gemeenten hebben ten opzichte van 2014 steeds meer beleid op preventie van kindermishandeling. Toch zijn er nog steeds gemeenten die geen of nauwelijks preventiebeleid hebben. Ook hebben de meeste gemeenten de risicogroepen voor kindermishandeling beperkt in beeld.
Lees verder