De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 23 november 2017

Nederlands Jeugd Instituut: Inspectie: Kwaliteit Veilig Thuis verbeterd

Inspectie: Kwaliteit Veilig Thuis verbeterd
Bij 21 van de 26 Veilig Thuis-organisaties is de kwaliteit voldoende. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.
Lees verder

Leer van verandering in de Week van de Implementatie 2018
Hoe houd je rekening met verschillende gezondheidsvaardigheden van patiënten? Hoe implementeer je een interventie succesvol op alle basisscholen? Hoe zorg je ervoor dat je collega's e-health op de goede manier inzetten? Wat kun je doen om richtlijnen effectief in te voeren? Voor iedereen die enthousiast aan veranderingen in de gezondheidszorg of jeugdsector werkt, is de Week van de Implementatie – van maandag 5 tot en met vrijdag 9 februari 2018 - hét moment om te laten zien waarmee je bezig bent en om te leren van ervaringen van anderen.
Lees verder

GGZ Nederland wil 'marktmeester' voor aanbesteding
Een onafhankelijke 'marktmeester' die kan ingrijpen bij conflicten over tarieven en aanbesteding tussen gemeenten en instellingen voor jeugd-ggz. Daarvoor pleit Veronique Esman, directeur van GGZ Nederland, in een opiniestuk in dagblad Trouw.
Lees verder