De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 11 november 2017

Jeroen Bosch Ziekenhuis: Complimenten voor de Intensive Care bij visitatie

Complimenten voor de Intensive Care bij visitatie

Onze Intensive Care (IC) heeft op 31 oktober een positieve visitatie gehad van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. De commissie prees de open cultuur op de IC, en was vol lof over de uitgebreide aandacht voor de kwaliteit van zorg. "Deze visitatie is de bekroning van een lange weg naar waar we nu als IC-team staan. We leveren kwalitatief uitstekende zorg met een geweldig team en daar ben ik ontzettend trots op," vertelt intensivist Peter de Jager.

Lees verder

Inloopspreekuur Vicki Brownhuis in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Vicki Brownhuis, inloophuis voor mensen met kanker, houdt op woensdag 22 november een inloopspreekuur op het Oncologisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het spreekuur vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur. Mensen met kanker en hun naasten kunnen hier terecht voor een luisterend oor en ondersteuning. Ook kunnen ze kennis maken met het aanbod van het Vicki Brownhuis.

Lees verder

Concert organist Paul de Maeyer op zondag 19 november 2017

Op zondag 19 november 2017 vindt om 15.00 uur in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis een speciaal orgelconcert plaats. Dit concert 'Improvisaties over schilderijen van Jheronimus Bosch' is onderdeel van het concertenseizoen 2017-2018 in de kapel. Organist Paul de Maeyer speelt improvisaties die hij speciaal voor dit concert heeft voorbereid. Hij heeft zich laten inspireren door zeven schilderijen van Jheronimus Bosch. Geïnteresseerden zijn van harte welkom, de toegang is gratis. Aanmelden kan via www.jbz.nl/concerten.

Lees verder

IVF-gids biedt uitleg en houvast

Wensouders die aan IVF of ICSI beginnen krijgen te maken met allerlei onbegrijpelijke medische termen. Daarom schreven JBZ-gynaecoloog Jan Peter de Bruin en journalist Henk Hanssen een gids waarin alle begrippen snel kunnen worden opgezocht: De IVF-gids, alles wat je moet weten om je kans van slagen te vergroten.

Lees verder

Voorkom die piep, bescherm je oren
Wat als die piep in je oren na een feestje nooit meer ophoudt? 1,6 miljoen Nederlanders zijn slechthorend en een op de vijf jongeren heeft beginnend gehoorverlies. Gehoorverlies ontwikkelt zich meestal in een paar jaar tijd. Omdat het pijnloos en geleidelijk gaat, merk je het nauwelijks op. De start van het carnavalsseizoen van dit weekend is reden voor de KNO-artsen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis, het Amphia en Máxima Medisch Centrum om aan de bel te trekken. 
Lees verder