De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

maandag 27 november 2017

Innovatie in beeld: NZa publiceert Stand van de Zorgmarkten 2017

Zorg voor innoveren
Innovatie in beeld: NZa publiceert Stand van de Zorgmarkten 2017
Een huisartsenpraktijk zonder wachtkamer, een medicijnwekker in de thuiszorg, hulpmiddelen om cliƫnten zelfredzamer te maken, samenwerking in de geboortezorg. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stimuleert zorgvernieuwing en steunt kansrijke innovaties. Om te laten zien hoe ze dat doen, heeft de NZa als onderdeel van de innovatieagenda een paar korte filmpjes gemaakt. Deze zijn te vinden in de publicatie Stand van de Zorgmarkten.
Lees verder

Uw vraag, ons antwoord: Hoe krijg ik mijn innovatie vergoed door de zorgverzekeraar?
Veel zorginnovatoren zijn benieuwd of hun product of dienst vergoed kan worden uit het basispakket van de zorgverzekering. Logisch, want een vergoeding betekent dat jouw innovatie bereikbaar is voor iedereen die er baat bij zou kunnen hebben. Om vergoed te worden door de zorgverzekeraar, moet een initiatief aan bepaalde criteria voldoen. Bij het loket van Zorg voor innoveren kwam een vraag binnen van een bedrijf dat een nieuw soort depressietherapie introduceert in Nederland.
Lees verder

eHealth nog onvoldoende benut volgens eHealth-monitor 2017
Zorggebruikers weten vaak niet wat er allemaal mogelijk is op het gebied van eHealth, en voor zorgverleners is het vaak niet duidelijk hoe ze eHealth toepassingen kunnen inzetten. Hierdoor blijft het gebruik ervan achter bij het aanbod, en blijft opschaling van toepassingen vaak uit, volgens de eHealth-monitor 2017 van onderzoeksinstituten Nictiz en NIVEL.
Lees verder