De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 23 november 2017

In het OLVG worden de meeste patiënten behandeld

 
In het OLVG worden de meeste patiënten behandeld
De meeste patiënten bezochten vorig jaar het OLVG in Amsterdam.
Lees verder

Mantelzorgers laten miljoenen euro's liggen
Mantelzorgers doen zo weinig beroep op het mantelzorgbudget dat er in totaal miljoenen euro's onuitgegeven blijven. Als alle mantelzorgers hun waardering zouden incasseren, zou dit leiden tot een overschrijding van het totale mantelzorgbudget met 227 procent.
Lees verder

Websites ziekenhuizen krijgen een rapportcijfer 6,5
De websites van de Nederlandse ziekenhuizen scoren een voldoende, maar het kan beter. Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau E-sites.
Lees verder

VWS en V&VN: afspraken voor minder papier en meer patiënt
Afgelopen dinsdag ging minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) om de tafel met vertegenwoordigers van wijkverpleegkundigen, toezichthouders, zorgaanbieders en zorgverzekeraars om concrete afspraken te maken over de aanpak van administratieve knelpunten. Naar verwachting kan het papierwerk van wijkverpleegkundigen volgend jaar al worden teruggeschroefd.
Lees verder

'Geef huisarts bonus op voorkomen heropnames'
Geef de helft van de kosten van vermeden heropnames aan huisartsen. Dan komt substitutie van vermijdbare zorg echt werk van de grond, zegt Marc Berg.
Lees verder

GGZ-jeugd wil marktmeester voor gemeentelijke aanbestedingen
Nederlandse gemeenten bieden structureel een te laag tarief voor kinderen met psychische problemen, aldus Veronique Esman, directeur GGZ Nederland. Zij pleit voor een onafhankelijke marktmeester die een oogje in het zeil houdt.
Lees verder

De Jonge neemt witboek over ouderenzorg in ontvangst
Minister Hugo de Jonge van VWS neemt witboek over ouderenzorg in ontvangst. Het is samengesteld door het Nationaal Ouderenfonds, Hugo Borst en Carin Gaemers.
Lees verder

Sterftedaling na hartoperaties door datadeling hartcentra
Samenwerking tussen hartcentra werpt vruchten af. Bij aortaklepoperaties en klepvervanging via een katheter zijn de sterftepercentages gehalveerd.
Lees verder