De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

IGZ: Wereldwijde actie: ruim 25 miljoen medicijnen in beslag genomen

Wereldwijde actie: ruim 25 miljoen medicijnen in beslag genomen
De Nederlandse Douane heeft de afgelopen week bijna 50.000 illegale geneesmiddelen in beslag genomen. Dat gebeurde in samenwerking met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), Interpol en de Werelddouaneorganisatie (WDO).
Lees verder

Geactualiseerd overzicht verpleegzorginstellingen
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft afgelopen anderhalf jaar intensief toezicht gehouden op 150 verpleegzorginstellingen. Op 4 juli 2016 publiceerde de inspectie het rapport 'Eindrapportage toezicht IGZ op 150 verpleegzorginstellingen'. Het overzicht met de betrokken zorginstellingen is aan staatssecretaris Van Rijn aangeboden. Nadat de staatssecretaris dit overzicht naar de Tweede Kamer stuurde, plaatste de inspectie het met een toelichting op haar website. Tijdens het debat over de verpleeghuiszorg op 6 juli 2016 heeft de staatssecretaris toegezegd om in oktober een geactualiseerd overzicht te presenteren.
Lees verder

Aanwijzing voor het Medisch Specialistencentrum Vaals B.V.
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het Medisch Specialistencentrum Vaals B.V. een aanwijzing gegeven. Uit het onderzoek van de inspectie is gebleken dat de zorgaanbieder niet voldoet aan de eisen voor het leveren van goed zorg. Het Medisch Specialistencentrum moet voor 1 december 2017 maatregelen nemen om de problemen op te lossen.
Lees verder