De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

IGZ: Welkom bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Deze organisatie is in oprichting.

Welkom bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Deze organisatie is in oprichting.
Per 1 oktober 2017 zijn de Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg gefuseerd tot één organisatie: Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.). De toevoeging 'in oprichting' is omdat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd wettelijk gezien nog geen formele naam is. We zijn in afwachting van een besluit van de Tweede Kamer en Eerste Kamer hierover. Lees hier meer
Lees verder

Gezondheidsklachten vrouwen met siliconen borstimplantaten in kaart gebracht
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft naar aanleiding van aanhoudende klachten van vrouwen over hun borstimplantaten, in opdracht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in oprichting, geïnventariseerd welke gezondheidsklachten vrouwen met een siliconen borstimplantaat ervaren. De resultaten van deze inventarisatie maakt het RIVM vandaag openbaar.
Lees verder

Last onder Dwangsom Dental Dentia in Rotterdam beëindigd
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in oprichting heeft de Last onder Dwangsom voor de instelling voor mondzorg Dental Dentia in Rotterdam beëindigd. De inspectie heeft tijdens een inspectiebezoek op 25 augustus 2017 vastgesteld dat de instelling heeft voldaan aan de opgelegde verbetermaatregelen. Daarmee is het handhavingstraject beëindigd.
Lees verder