De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 16 november 2017

Help, mijn to-do-lijst loopt over...

Zo krijg je meer grip op werkstress

Online weergeven  |  Afmelden
Nieuwsbrief  - 16 november 2017
FCB
 
Nieuwe subsidie voor aanpak personeelstekort in Zorg & Welzijn!
Er is een nieuwe subsidieregeling op komst: SectorplanPlus! Doel van de regeling is om het personeelstekort in zorg- en welzijnsorganisaties terug te dringen, door subsidie beschikbaar te stellen voor opleidingen en trajecten. Goed nieuws dus voor organisaties binnen Sociaal Werk en Jeugdzorg! De eerste tranche is tussen 21 november en 5 december: wees er dus snel bij.
Help, mijn to-do-lijst loopt over! Zo krijg je grip op werkstress
Is jouw to-do-lijst niet korter geworden in de Week van de Werkstress van 13 t/m 16 november? Je bent vast de enige niet. Probeer eens onze gratis tools om meer grip te krijgen op werkdruk. Want minder werkdruk betekent meer werkplezier! Werk jij in Jeugdzorg? Ga dan meteen naar de speciale etalage met tips en tools voor jouw branche.
Met deze app heb je de cao Kinderopvang altijd op zak
Met alle veranderingen in de Kinderopvang duik je wat vaker in de cao-tekst. Heb je de vernieuwde cao Kinderopvang App al gezien? Daarmee heb je de actuele cao-tekst altijd op zak. Met wijzigingen door de Wet IKK, het integrale functieboek en een handige zoekfunctie. Download de vernieuwde app nu in Google Play of Appstore.
Vitaler en energieker? Draai aan deze knoppen
Kom jij weleens moe thuis van je werk, maar weet je niet precies waar dat aan ligt? Of zou je vitaler willen zijn, maar je weet niet aan welke ‘knoppen’ je moet draaien om dat voor elkaar te krijgen? Gebruik dan de Energiemeter, speciaal voor iedereen die in Jeugdzorg, Sociaal Werk en Kinderopvang werkt. Of attendeer je medewerkers op deze tool.
Wordt jouw beste collega Sociaal Werker van het Jaar 2018?
Iedereen in Sociaal Werk kent ze. Die ene collega die altijd drie stappen extra zet, vol vernieuwende ideeën zit en mensen verbindt en enthousiasmeert. Wie komt er bij jou in gedachten? Die collega zoeken we voor de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2018. Geef hem of haar voor 27 november op. Twijfel je nog? Laat je overtuigen door Mariska Overgaag, Sociaal Werker 2017! Bekijk haar vlog!
Volg ons
Blijf op de hoogte via:
Facebook   Twitter   Linkedin
FCB wordt bestuurd door: