De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 10 november 2017

Gesnapt vóór de daad

Gesnapt vóór de daad
Steeds meer politiekorpsen gebruiken misdaadvoorspellende software om (potentiële) criminelen te stoppen voor ze toeslaan. Nederland wil zelfs als eerste land zo'n programma nationaal gaan inzetten. Maar volgens de documentaire Pre-Crime belanden we zo in een _Big Brother_-staat.
Lees verder

Burn-outklachten? Hardlopen helpt
Wie al moe is, heeft weinig zin om de hardloopschoenen aan te trekken. Maar juist dán moet je het toch doen, laat het promotieonderzoek van psycholoog Juriena de Vries van de Radboud Universiteit zien. Joggen helpt oververmoeide mensen die afstevenen op een burn-out.
Lees verder

Food Evolution wil anti-gmo'ers bekeren
De documentaire Food Evolution analyseert het debat rondom een van de meest controversiële onderwerpen van nu: genetisch gemodificeerd voedsel. Zowel de pro's als de anti's claimen dat de wetenschap aan hun kant staat. Maar wie heeft gelijk? Op 11 november 2017 draait de film op het InScience festival in Nijmegen.
Lees verder