De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

woensdag 15 november 2017

Gehandicaptenzorg: Verhuizing komt dichterbij: zelfstandig wonen op je 58ste

Verhuizing komt dichterbij: zelfstandig wonen op je 58ste
De datum is binnen. Mijn zus verhuist in het weekend van 13 en 14 januari naar haar appartement, zo vertelde begeleidster Anna haar. Voor mijn zus is het een grote omschakeling. Er is altijd gezegd dat zij met kerst over zou zijn. Dan komt een aanpassing van de verhuisdata toch als een verrassing. En verrassingen daar houdt mijn zus niet van. Redacteur Mariët Ebbinge beschrijft in een nieuw blog...
Lees verder

De kwetsbaarheid van een mooie meid met licht verstandelijke beperking*
Sanne is een meisje van 16 jaar. Aan haar uiterlijk zie je niet dat er sprake is van een lichte verstandelijke beperking. Dat maakt haar extra kwetsbaar in het contact met jongens. Ze krijgt veel aandacht van het mannelijke volk. Seksuologe Daphne Kemner gaat met haar in gesprek, over de sexy foto's die ze met een man op straat van zichzelf heeft gemaakt.
Lees verder

België opent zorgcentra na seksueel geweld voor slachtoffers met verstandelijke beperking
In België zijn op 9 november drie Zorgcentra na Seksueel Geweld geopend. Wat de centra mede bijzonder maakt, is dat alle slachtoffers met een verstandelijke beperking er audiovisueel verhoord mogen worden. Dan wordt het verhoor opgenomen op video. Dit recht was eerder alleen voorbehouden aan minderjarigen.
Lees verder

Cordaan sloot locatie vanwege schrikbewind begeleider
Bij de rechtbank in Amsterdam werd onlangs een regiezitting gehouden over de zaak-Sonja L. Deze 41-jarige vrouw uit Purmerend zou jarenlang een schrikbewind hebben gevoerd op Cordaan-locatie Villa Anderz in Amsterdam-Noord.
Lees verder

Motivatie achterhalen bij het niet innemen van medicatie in de zorg*
Marloes en haar begeleiders hebben de afgelopen dagen iedere keer strijd met elkaar. Dat is wel vreemd, want normaal gesproken zijn er eigenlijk nooit problemen. De aanleiding is een flinke huidinfectie van Marloes en de pillen die ze daarvoor kreeg. Ze moet daarvoor tien dagen lang veel pillen slikken, maar na enkele dagen begint haar motivatie daarvoor te slinken. Arts verstandelijk...
Lees verder