De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

woensdag 1 november 2017

Gehandicaptenzorg: Regie overnemen of cliënten in zeven sloten laten lopen*

Regie overnemen of cliënten in zeven sloten laten lopen*
Beste gedragswetenschapper, mag ik de regie een klein beetje overnemen van onze cliënten als ze in zeven sloten tegelijk lopen? Die vraag stelt begeleider Anne-Marie Klaassen in haar column in Klik.
Lees verder

Nieuwe Kennispocket: Licht verstandelijke beperking
Hoe ondersteun je mensen met een licht verstandelijke beperking naar een zo zelfstandig mogelijk leven? Zonder voorbij te gaan aan waar deze mensen moeite mee hebben, ligt in de nieuwe Klik Kennispocket Licht verstandelijke beperking de nadruk op hoe je mensen aanspreekt op hun sterke kanten. Ben jij op zoek naar tips en handvatten over Licht verstandelijke beperking? Je vindt het allemaal in de...
Lees verder

Passend vrijwilligerswerk vinden voor mensen met een verstandelijke beperking
Slechts 9 procent van de mensen met een lichte verstandelijke beperking doet vrijwilligerswerk, terwijl velen er wel voor in zijn. Kennisbaak Movisie heeft een inspiratiebundel uitgebracht die kan helpen passend vrijwilligerswerk voor deze doelgroep te vinden.
Lees verder

Nieuwe ontmoetingssite voor jongeren met downsyndroom
Jongeren en volwassenen met het syndroom van Down kunnen elkaar binnenkort via Downcontact.nl ontmoeten. Op deze gratis site kunnen ze op zoek naar een sportmaatje, of naar iemand die mee wil naar de film, en misschien komen ze de liefde van hun leven er wel tegen.
Lees verder

Amerpoort opent drie dagbestedingslocaties in mbo
Amerpoort heeft de samenwerking met MBO Amersfoort uitgebreid. Cliënten van de zorgorganisatie kunnen voortaan terecht bij drie dagbestedingslocaties op de zorgboulevard van MBO Amersfoort Zorg en Welzijn aan de Leusderweg. Studenten en cliënten leren op deze manier van elkaar.
Lees verder

Brandpunt over onzekere toekomst jongeren na jeugdzorg
Het KRO-NCRV-programma Brandpunt zond 31 oktober op NPO2 een reportage uit over de worsteling van jongeren die tot hun 18e in een gesloten jeugdzorginstelling verblijven en zich daarna maar moeten zien te redden. Hun begeleiders pleiten ervoor de harde grens van 18 jaar te versoepelen, zodat de kans groter wordt dat deze jongeren een betere kans hebben op een goed toekomstperspectief. Maar...
Lees verder

Samen werken aan een fijn leven voor mensen met beperking
Vorig jaar juli is de Kwaliteitsagenda Gehandicaptenzorg gelanceerd voor verbetering van de gehandicaptenzorg en om te werken aan een fijn leven voor mensen met een beperking. Een nieuwe stap in dit proces is de website ikdoemee.nl. Hierop kan iedereen met een beperking zijn verhaal of droom delen.
Lees verder