De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

dinsdag 14 november 2017

Gehandicaptenzorg: Oefenmodule maakt stemmen voor mensen met verstandelijke beperking makkelijker*

Oefenmodule maakt stemmen voor mensen met verstandelijke beperking makkelijker*
De nieuwe uitleg- en oefenmodule 'Hoe werkt stemmen?' van de Stichting Leer Zelf Online vergemakkelijkt het stemmen voor mensen met een verstandelijke beperking. Een interview met betrokkenen over de ontwikkeling van dit hulpmiddel, dat in december gelanceerd moet worden voor mensen met een verstandelijke beperking. Drie maanden later mag Nederland immers weer naar de stembus voor de...
Lees verder

Documentaires over de zorg en leven met een beperking bij IDFA
Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) is dit jaar van 15 t/m 26 november in Amsterdam. Klik maakte een selectie uit het brede aanbod van documentaires in het festivalprogramma uit binnen- en buitenland.
Lees verder

Begeleider en cliënt die borstkanker kregen steunen elkaar*
Als je de diagnose kanker krijgt, valt alles stil. Begeleidster Lian van Loon van zorgorganisatie ASVZ wilde zich ondanks haar ziekte blijven inzetten voor anderen. Ze legde contact met een cliënt die ook kanker had, waarbij ze elkaar tot steun zijn. | Tekst Jennie Stam, Asvz
Lees verder

Hechtingsproblemen signaleren bij mensen met een verstandelijke beperking
Hechtingsproblemen zie je veel terug in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Wanneer ben je veilig of onveilig gehecht? En welke invloed heeft dat op hoe iemand omgaat met relaties, spanning en stress? Coach en trainer Mieke Janssens gaf daarover uitleg op de Klik studiedag van 10 november in Den Bosch.
Lees verder

Inspectie onderzoekt zes sterfgevallen in gehandicaptenzorg in de nacht
Sinds 2013 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg zes gehandicapteninstellingen op de vingers getikt voor zorg in de nacht die tekortschoot. In die instellingen overleed een bewoner waarbij 's nachts een uitluistersysteem werd gebruikt, zo meldt Nieuwsuur in een derde reportage over de nachtzorg.
Lees verder