De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 23 november 2017

Gehandicaptenzorg: Dit is autisme: van hersenwerking tot aanpak*

Dit is autisme: van hersenwerking tot aanpak*
Waar komt het andere gedrag van mensen met autisme precies vandaan? En als je dit weet, hoe helpt je dat als begeleider dan om beter af te stemmen op wat deze mensen nodig hebben? In het nieuwe boek van Colette de Bruin probeert ze dit met neurobioloog Fabiënne Naber te ontrafelen.
Lees verder

Koraal betrekt emb-cliënten bij voorbereiding en uitvoering van sportieve evenementen
Zorgorganisatie Koraal besteedt veel aandacht aan een gezonde leefstijl. Zo worden onder de naam Koraal samen bewegen en beleven sportieve activiteiten aangeboden aan iedereen bij Koraal. Een nieuwe stap is het fietsen van de Elfstedentocht, een evenement dat de zorggroep in mei 2018 voor het eerst organiseert. Ook emb-cliënten worden hierbij betrokken.
Lees verder

Lvb-jongeren minder snel in de schulden door online training
Jongeren met een lichte verstandelijke beperking (lvb) zijn gevoelig voor groepsdruk en reclame. Tegelijkertijd hebben ze weinig besef van de waarde van geld en kunnen ze de gevolgen van hun handelen niet goed overzien. Reden genoeg om ze financieel weerbaarder te maken. Daarvoor heeft MEE NL een online leerprogramma opgezet.
Lees verder

Beeldzorg Centrale bij ASVZ: altijd contact met een begeleider
Bijna 100 cliënten van ASVZ kunnen sinds begin november gebruikmaken van de Beeldzorg Centrale. Bijvoorbeeld als ze een vraag hebben of gewoon even behoefte hebben aan een praatje. Ze hoeven dan niet te wachten op een begeleider. Het contact verloopt via een beeldscherm en camera. Je hoort en ziet elkaar dus.
Lees verder

Begeleiders Middin winnen vakprijs gehandicaptenzorg
Het team begeleiders van Binnenklingen 24 in Den Haag heeft de 'Wat een vak'-prijs van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland gewonnen. Zij begeleiden mensen met een verstandelijke beperking én dementie in de laatste fase van hun leven. De begeleiders van Middin krijgen de prijs donderdagmiddag in Utrecht uitgereikt.
Lees verder