De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 9 november 2017

Gehandicaptenzorg: Cliënten met psychiatrische problemen: ‘Het mag fout gaan’*

Cliënten met psychiatrische problemen: 'Het mag fout gaan'*
Omgaan met mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische aandoeningen gaat voor een groot deel over jezelf: wat straal je uit, hoe reageer je, hoe stevig sta je als begeleider? De ervaringen van een begeleidster die deelnam aan een scholing van 's Heeren Loo in samenwerking met Ggz centraal: "Je laat zien en straalt uit: we doen het samen."
Lees verder

Op zoek naar het juiste prikkeldieet*
Cliënten die zich prettig voelen in hun lijf, ontwikkelen zich beter. Dat is vaak niet het geval bij mensen die moeite hebben met het verwerken van prikkels. Medewerkers van de Gemiva Svg Groep vertellen hoe ze cliënten die problemen hebben met prikkelverwerking zich prettiger laten voelen in hun lijf, zodat ze zich beter kunnen ontwikkelen.
Lees verder

Ervaringsdeskundigen helpen bij vragen over verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand
SDW, een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand ondersteunt, is gestart met bureau MET! De letters staan voor Mijn Ervaring Telt. Het bureau koppelt ervaringsdeskundigen aan een vraag die bij SDW binnenkomt. Bijvoorbeeld: waar kun je als ouder terecht als je kind achterblijft in zijn ontwikkeling?
Lees verder

Begeleidster maakt fotoboek van kinderen met een beperking*
Lisanne van Bruggen is begeleider op een kinderdagcentrum en fotografe. Bij de eindopdracht voor haar opleiding fotografie combineert ze haar beide werkvelden en fotografeert kinderen van één tot zeventien jaar met een beperking. Het eindresultaat is te zien in haar boek Bijzonder gewoon.
Lees verder

Echt gebeurd: Stoere meid
Op de meidengroep waar zij als begeleidster werkt, woont een stoere meid. Apolina Vader schrijft over een cliënt waar bij ze twijfelt over haar genderidenteit. Lees haar anekdote, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.
Lees verder