De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 10 november 2017

Erasmus MC: Zorgverleners luiden noodklok over aanpak hersenletsel

Zorgverleners luiden noodklok over aanpak hersenletsel
We weten nog te weinig over hoe we traumatisch hersenletsel moeten aanpakken. Meer en beter gecoördineerd onderzoek is hard nodig. Dat is de boodschap van een speciale editie van het vooraanstaande wetenschappelijke tijdschrift The Lancet Neurology, die op 7 november door experts werd aangeboden aan het Europees Parlement. Vanuit Nederland schreven artsen en onderzoekers van het Erasmus MC, LUMC, HaaglandenMC en het UMCG mee.
Lees verder

Hoge score in US-ranking
US News & World Report heeft z'n ranglijst Best Global Universities for Clinical Medicine gepubliceerd. Het Erasmus MC staat deze editie op plaats 27.
Lees verder

Zeeuw krijgt 4000e donornier
De 52-jarige Edwin van Immerseel uit Terneuzen kreeg dinsdag 7 november als vierduizendste patiënt een nier geïmplanteerd. Zijn vrouw Connie was donor.
Lees verder

Nutritional Assessment bekroond
Op het jaarcongres van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten is het Erasmus MC uitgeroepen tot het Best Practice-ziekenhuis op het gebied van Nutritional Assessment.
Lees verder

Campagne tegen hepatitis gestart
Leverartsen dr. Rob de Knegt en prof. dr. Rob de Man en epidemioloog prof. dr. Jan Hendrik Richardus hebben op 9 november een landelijke hepatitiscampagne afgetrapt.
Lees verder