De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

CPB ziet beperkt effect van hogere eigen bijdrage op zorggebruik

 
CPB ziet beperkt effect van hogere eigen bijdrage op zorggebruik
Ouderen en langdurig zieken gaan niet op grote schaal de thuiszorg mijden als er hogere eigen bijdragen worden gevraagd. Het effect van een hogere eigen bijdrage is beperkter dan gedacht.
Lees verder

'HR moet weer contact maken met mensen'
HR-afdelingen moeten de wereld van systemen, procedures en one-size-fits-all verlaten. De vakman/vrouw moet centraal staan, vindt Bert Roelofs, voorzitter van HR2020.
Lees verder

Bezuinigingen op de wijkverpleging van de baan
Als gevolg van een motie van de oppositiepartijen in de Tweede Kamer ziet het kabinet af van mogelijke bezuinigingen op de wijkverpleging.
Lees verder

Tamara Pieterse nieuwe bestuurder van Zorgbalans
Tamara Pieterse wordt de nieuwe bestuurder van Zorgbalans, een ouderenzorgorganisatie in de regio Kennemerland en Zuid-Holland Noord.
Lees verder

CZ geeft toe aan tariefeisen verloskundigen
Zorgverzekeraar CZ geeft toe aan verloskundige praktijken die weigerden in te stemmen met een tariefverhoging van 6,7 procent.
Lees verder

'Beschikbaarheid ggz verder verslechterd'
Het is voor huisartsen steeds lastiger om patiënten door te verwijzen naar de gespecialseerde ggz. Ook de eigen hulpverlening van de POH-GGZ loopt daardoor vertraging op.
Lees verder

'Kwaliteit is het individuele verhaal van elke cliënt horen'
Een nieuwe website moet cliënten, hun naasten en begeleiders van Middin met elkaar verbinden op het gebied van kwaliteit.
Lees verder

Universiteit Twente ontwikkelt virtuele gezondheidscoaches
Een virtuele leeftijdcoach moet ouderen helpen gezonder te leven.
Lees verder