De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 10 november 2017

Contactallergie voor schoenen

Contactallergie voor schoenen
Sommige mensen blijken allergisch te zijn voor schoenen, Het gaat om een contactallergie voor bepaalde bestanddelen van schoenen. Dat kan het leer zijn, het rubber, de lijm, kleurstoffen…
Lees verder

Video: Wat is A.L.S?
Iedereen kent intussen de Ice Bucket Challenge. Maar wat weet je over ALS, de aandoening waarvoor deze actie werd gelanceerd? Dit filmpje legt het uit.
Lees verder

Maximaal spraakverstaan in gezelschappen.
Goed verstaan in gezelschappen blijft de grootste wens van slechthorenden. Een goed hoortoestel kan een flinke verbetering geven, maar door veel achtergrondlawaai of een grote afstand tot de spreker blijft verstaan soms erg lastig. Nieuwe technologie biedt uitkomst.
Lees verder

Penne met chorizo, calamares en pittige tomatentapenade
Dit mediterrane pastagerecht staat werkelijk in geen tijd op tafel. Je hebt er wel verse calamares voor nodig, maar verder vind je ongetwijfeld wel nog wat chorizo en een courgette in de koelkast?
Lees verder

Welke volwassenen moeten zich laten vaccineren tegen pneumokokken?
De pneumokok (Streptococcus pneumoniae) is een gevaarlijke bacterie die vooral bij zuigelingen en ouderen long- en hersenvliesontstekingen en bloedvergiftigingen kan veroorzaken. Bij ouderen is het een belangrijke oorzaak van ziekte en overlijden. Ze veroorzaakt bijvoorbeeld 30 procent van alle longontstekingen (pneumonie).
Lees verder