De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 3 november 2017

Broodje wortelmartino

Broodje wortelmartino
Als er één broodje op-en-top Vlaams is, dan is het wel de fameuze martino. Deze veggie-variant ziet er precies als een echte martino uit. En dankzij de pittige mayonaise smaakt hij ook heel erg naar het origineel.
Lees verder

Is regelmatig saunabezoek goed voor de bloeddruk?
Volgens een nieuw onderzoek van de Universiteit van Oost-Finland vermindert een regelmatig bezoek aan de sauna de kans op een verhoogde bloeddruk. De resultaten verschenen in het American Journal of Hypertension.
Lees verder

Recuperatie-test van je hart
Het is interessant deze test te doen na de winter, als je niet getraind hebt, en na de zomer, als je meer lichaamsbeweging hebt gehad. Recuperatie na een inspanning is recht evenredig met de efficiëntie waarmee het hart en de longen het lichaam van zuurstof voorzien. (Verboden voor mensen met een rustpols van 100 slagen of meer per minuut)
Lees verder

Schoenen zonder sokken dragen heeft een vervelend nadeel voor je gezondheid
Een cropped broek en loafers: het is een trend om je enkels te ontbloten. Maar als je vaak zonder sokken de deur uit gaat, loop je niet alleen het risico om aan het einde van de dag met zweetvoeten thuis te komen.
Lees verder

De bewegingsdriehoek: hoe veel moet u bewegen?
Gezond leven? Beperk stilzitten en beweeg. In een gezonde bewegingsmix wissel je zitten, staan en bewegen af. Hoe je dat het best aanpakt, geeft de bewegingsdriehoek je heel helder weer.
Lees verder