De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

‘Alles wat jij als professional doet, is relevant’

'Alles wat jij als professional doet, is relevant'
'Op de meeste plekken in het sociaal domein vinden we dat burgers zelf verantwoordelijk zijn om bijvoorbeeld afspraken na te komen, documenten te verzamelen en formulieren in te vullen. We hebben daardoor de neiging om motivatie af te meten aan gedrag. Dat is een onterecht vertrekpunt. We moeten die eigen verantwoordelijkheid herijken.' Dat zegt lector Schulden & Incasso Nadja Jungmann.
Lees verder

Aanmeldperiode Mantelzorg Awards van start
De Sprekende Mantelzorgers reiken ook in 2017 weer Mantelzorg Awards uit aan bijzondere mensen die een mantelzorger steunen. Mantelzorgers kunnen tot en met 8 oktober hun beste steun nomineren via www.mantelzorgawards.nl.
Lees verder

Blog: In de ban van Stalin
De zeventienjarige Marie-Louise heeft een fascinatie voor Rusland en is ervan overtuigd dat dictator Jozef Stalin goed is. Ouders Jan-Laurens en Maria-Constanza zijn ten einde raad.
Lees verder

Kennis over zorg hapert door decentralisatie
De decentralisatie van taken naar de gemeenten heeft geleid tot versnippering van kennis over gezondheid en zorg. 'De kwaliteit van de zorg en de afstemming op de behoeften van de burger komen in het gedrag', aldus Melanie Peters van het Rathenau Instituut. Het instituut heeft onderzoek gedaan naar de uitwisseling van kennis in de gezondheidszorg.
Lees verder

Blog: Heldere Taal, waarom eigenlijk?
'Als je altijd alles moet vragen, gaan mensen je met de nek aankijken. Ook bij bedrijven en de gemeente. Dan vroegen ze mij: "Maar dat stond toch ook in de brief mevrouw?" Dat deed echt pijn.'
Lees verder

Verplichte banen voor gehandicapten bij de overheid
De overheid is afspraken over het in dienst nemen van arbeidsgehandicapten niet nagekomen. Daarom krijgen overheidsorganisaties de verplichting opgelegd om minimaal 3000 banen vrij te maken voor mensen met een beperking.
Lees verder

'Bevorderen van zelfredzaamheid wordt niet betaald'
Aanbieders van thuiszorg, verpleging en verzorging krijgen alleen betaald voor 'zorg achter de deur'. Omdat de door de zorgverzekeraars betaalde tarieven te laag zijn, is er geen geld om in te zetten op zelfredzaamheid van cliënten, zegt Buurtzorg-directeur Jos de Blok.
Lees verder

Wacht niet tot de politie voor de deur staat
Jongeren met een migrantenachtergrond zijn ondervertegenwoordigd in de vrijwillige jeugdzorg, maar oververtegenwoordigd in de gedwongen zware zorg en gevangenis. Wat gaat er mis?
Lees verder

Samenredzame wijk moet bijdragen aan eigen kracht
Project Expeditie Almere Haven wint prijsvraag WHO CARES. Berci Florian: 'Zonder de input van sociaal werkers was ons plan bij het dagdromen van stedenbouwkundigen en architecten gebleven.'
Lees verder