De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 4 november 2017

ActiZ: MedMij-bijeenkomst 21 november 'De rol van de patiënt verandert. Verandert de zorg mee?'

MedMij-bijeenkomst 21 november 'De rol van de patiënt verandert. Verandert de zorg mee?'
De rol van de patiënt binnen de zorg en zijn of haar zorgproces zal de komende jaren veranderen. Hoegaat u om met deze verandering en wat kunt u daar nu al voor doen? Komend jaar gaat het echt gebeuren: informatie die tot op heden in losse systemen van zorgverleners zit, gaat stromen naar de patiënt.
Lees verder

Zie-Wijzer voor begeleiding slechtziende en blinde ouderen
De Zie-Wijzer is een online deskundigheidsbevordering voor professionals die slechtziende en blinde ouderen begeleiden in het dagelijks leven.
Lees verder

Focus op meer onbekende specialismen tijdens geneeskunde opleiding
.
Lees verder

7e Congres Vrouwelijke Leiders in de Zorg: VOORbeeldig Leiderschap
Vrijwel iedereen heeft een boegbeeld. Iemand die inspireert, charisma uitstraalt, moeiteloos een organisatie leidt. Wat maakt iemand tot een boegbeeld? En wat heb je nodig voor voorbeeldig leiderschap? Dat is het thema van het zevende congres Vrouwelijke Leiders in de Zorg.   Dit congres dat jaarlijks georganiseerd wordt door Ariane de Groot, Young Girls Community/Match&Mentor, vindt plaats op 1 februari 2018 in Zeist.
Lees verder

Rondetafelgesprek: ondervoeding bij ouderen
Op 26 oktober 2017 vond er een ronde tafelgesprek plaats in de Tweede Kamer over het onderwerp ondervoeding bij ouderen.
Lees verder

Terugkoppeling tweede bijeenkomst landelijke monitor commissie HbH schaal
Op 11 juli 2017 hebben ActiZ BTN, FNV en CNV een bestuurlijk akkoord gesloten waarin afspraken zijn gemaakt die naar de mening van ActiZ voldoende waarborgen bieden om met partijen een proces in te gaan dat moet leiden tot de invoering van de loonschaal HbH per 1 april 2018.
Lees verder

Henk Kamp kandidaat-voorzitter ActiZ
‪Vandaag is oud-minister Henk Kamp door het ActiZ-bestuur voorgedragen aan de Algemene Ledenvergadering (ALV) als nieuwe voorzitter van de vereniging voor organisaties in de ouderenzorg.  Op woensdag 22 november zal tijdens de ALV door de aanwezige leden worden gestemd over zijn voordracht.
Lees verder