De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

maandag 27 november 2017

Aanpak vervalste medicijnen kost 17 cent per verpakking

Aanpak vervalste medicijnen kost 17 cent per verpakking
Op 9 februari 2019 wordt de Falsified Medicines Directive (FMD) in Europa van kracht. Doel van deze richtlijn is om vervalste medicijnen op de Europese markt tegen te gaan. Hiervoor moeten verpakkingen van receptgeneesmiddelen worden voorzien van een uniek serienummer dat geregistreerd staat in een Europese en nationale databank. De FMD brengt voor fabrikanten van generieke geneesmiddelen in...
Lees verder

Tweede Kamer wil apothekers beschermen bij bereiden
De Tweede Kamer wil apothekers nadrukkelijker juridisch beschermen bij het zelf bereiden van geneesmiddelen. Dat blijkt uit het Algemeen Overleg (AO) Geneesmiddelenbeleid op 22 november in de Tweede Kamer.
Lees verder

Kamerbrief over verstrekking Spinraza
Minister Bruins (Medische Zorg) reageert op een oproep om het geneesmiddel Spinraza beschikbaar te maken voor patiƫnten. De Tweede Kamer had om een reactie gevraagd.
Lees verder

Gebruik van zware pijnstillers neemt toe
Het gebruik van heftige pijnstillers neemt toe. Het gaat dan bijvoorbeeld om opiaten zoals het middel Oxycodon. Huisarts Jos van Bemmel maakt zich zorgen over die toename. Gebruikers kunnen namelijk verslaafd raken aan de tabletten. "In 2016 slikten 440 duizend mensen in Nederland Oxycodon volgens de stichting Farmaceutische kerngetallen. [enhellip;] Als we dit probleem niet rigoureus...
Lees verder

Plasterk: 'Ik voel de urgentie om de farmawereld te veranderen'
Het is een beetje een groot woord, zegt oud-minister Ronald Plasterk, maar hij gebruikt het toch: systeemverandering. 'Ik heb het gevoel dat ik hier bij Mytomorrows deel kan zijn van een systeemverandering, een grote verandering. Dat vind ik mooi.'(FD)
Lees verder

Webcast Bogin symposium over Falsified Medicines Directives
Het Bogin symposium over de nieuwe barcode op verpakkingen van geneesmiddelen ter bestrijding van vervalsingen. Een service van FarmaActueel. De navigatieknoppen bevinden zich rechts in de video.
Lees verder

'Hou medicijnresten uit ons drinkwater'
Jaarlijks komt er in Nederland 140.000 kilo aan medicijnresten in het water terecht, met schadelijke gevolgen voor mens en milieu. Coalitiepartijen D66 en ChristenUnie willen nu dat er extra maatregelen worden genomen om te zorgen dat medicijnen niet meer door het rioolputje gaan.
Lees verder