De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 15 november 2017

15 procent werknemers wordt gepest op het werk

15 procent werknemers wordt gepest op het werk
Maar liefst 14,8 procent van de werknemers in ons land ervaart minstens wekelijks pesterijen op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek van IDEWE, de grootste externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, waarvoor meer dan 17.000 Belgische werknemers bevraagd werden.
Lees verder

Wereld diabetesdag : het boek: leven met diabetes type2
Diabetes Liga vzw, de belangenvereniging voor mensen met diabetes en hun omgeving, maakt zich zorgen over het toenemend aantal mensen met diabetes in België. Momenteel hebben 1 op 12 van de volwassen Belgen diabetes en men schat dat dit verder zal oplopen tot 1 op 10 tegen 2030.
Lees verder

Kunt u toch de griep krijgen als u gevaccineerd bent?
Griepvaccinatie biedt niet altijd bescherming tegen de griep. Wel is aangetoond dat het de kans op griep veel kleiner maakt.
Lees verder

Kinderkliniek voor obesitas
Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) heeft recent de Kinderkliniek in Balans opgericht. Dit project zal via dagopvang met een multidisciplinaire en gerichte aanpak obesitas bij kinderen proberen voorkomen.
Lees verder

Ziekenhuisnet werkt samen aan de bestrijding van zeldzame neuro-endocriene tumoren
10 ziekenhuizen uit Antwerpen en de patiëntenvereniging NET&MEN Kanker België hebben in 2016 het ziekenhuisnetwerk genaamd NETwerk, opgericht waarbinnen patiënten met (het vermoeden van) een neuro-endocriene tumor besproken en behandeld worden.
Lees verder