De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 13 oktober 2017

Zorg: meer geld voor ouderen, minder voor medicijnen

Zorg: meer geld voor ouderen, minder voor medicijnen
Regeerakkoord Het aanstaande kabinet-Rutte III zet het beleid van minister Schippers om zorguitgaven te beteugelen voort.(NRC Handelsblad)
Lees verder

Fors besparen op medicijnen en hulpmiddelen
Het nieuwe kabinet wil nog strenger worden bij de inkoop van medicijnen en medische hulpmiddelen. VVD, CDA, ChristenUnie en D66 willen de farmaceutische industrie 'stimuleren en indien nodig' met kracht aanzetten tot het hanteren van lagere prijzen.(FD)
Lees verder

KNMP over regeerakkoord: grote ambities op het geneesmiddelendossier
Het kabinet Rutte III heeft grote ambities op het geneesmiddelendossier. Dat stelt Gerben Klein Nulent, KNMP-voorzitter, als reactie op het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.
Lees verder

Toedienapp BENU Apotheek in Eibergen wint KNMP-zorginnovatieprijs
Met een toedienapp is BENU Apotheek in Eibergen winnaar van de KNMP-zorginnovatieprijs 2017. Het project 'Medicatie Controle App met elektronische toedienregistratie' kreeg de meeste stemmen van de leden van de apothekersorganisatie KNMP, die voor het eerst zelf mochten meebeslissen. De app maakt papieren toedieningslijsten overbodig, biedt apothekers en patiƫnten meer gemak, verbetert de...
Lees verder

Zorgkosten beteugelen: zware taak nieuwe minister
Het kabinet Rutte III wil een rem zetten op de zorgkosten, net zoals het vorige kabinet heeft gedaan. Alles hangt af van de onderhandelingskwaliteiten van de nieuwe minister.
Lees verder

Schep in de grond voor nieuwe ziekenhuisapotheek
Meer ruimte voor de klanten en de medewerkers, meer balies, meer privacy, licht en comfort. Over enkele maanden moet het klaar zijn, de poliklinische Scheperapotheek bij het Scheperziekenhuis in Emmen.
Lees verder

Nederlandse apotheken leveren internationale topprestatie
Nederlandse apotheken behoren tot de internationale top. Dit  concludeert adviesbureau Eden McCallum in een onderzoek naar de prestaties van de Nederlandse farmaceutische branche dat uitgevoerd is in opdracht van BENU.
Lees verder