De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zondag 8 oktober 2017

Video: Een teek? Pak 'm beet!

Video: Een teek? Pak 'm beet!
Voorlichtingsfilm over tekenbeten en de ziekte van Lyme. In deze film kun je zien waar teken voorkomen en hoe ze op mensen overstappen. Ook is in beeld gebracht hoe je jezelf kunt controleren en hoe je een teek moet verwijderen.
Lees verder

Doe mee aan enquête over de veiligheid van geneesmiddelen
Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA organiseert in alle Europese landen een enquête over de veiligheid van geneesmiddelen en het melden van bijwerkingen.
Lees verder

Genoeg slaap geen garantie voor goede nachtrust
Genoeg uren slaap is geen garantie voor een goede nachtrust. Uit grootschalig onderzoek in opdracht van de Nederlandse Hersenstichting blijkt dat een grote groep Nederlanders, met name vrouwen, slaapproblemen heeft. In totaal zijn slaapgegevens van 140.000 mensen uit 34 bestaande Nederlandse bevolkingsonderzoeken van de afgelopen 25 jaar bekeken
Lees verder

E-sigaret: een opstap naar roken bij jongeren?
Bijna wekelijks verschijnen er nieuwe studies over de elektronische sigaretten (e-sigaret). Probleem is dat die elkaar vaak tegenspreken. Recent verschenen er een aantal nieuwe studies waaruit zou blijken dat de e-sigaret voor veel jongeren een opstap is naar het &aposechte&apos roken.
Lees verder

Werelddag geestelijke gezondheid
De Werelddag Geestelijke Gezondheid tussen 1 en 10 oktober nodigt iedereen uit om stil te staan bij zijn of haar geestelijke gezondheid en die van anderen. Omdat er nog altijd te veel over gezwegen wordt. En spreken net een deel van de oplossing kan zijn...
Lees verder